Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 plyn chlodniczy
Marcin12:
mr.?
Ile masz przejechane ?
Bo widzę po watkach ze masz konkretne problemy z furmanka.
mr.?:
Auto właśnie przejechało 67.000 i ma 3 lata.
Kwestia płynu, sprzęgła i deski jest od nowości. Kwestia nasilania się usterek.
Alfred:
Witam. Od nie dawna jestem posiadaczem i40 kombi w wersji z silnikiem crdi 1.7 136km. Zauważyłem, że mam niski poziom płynu chłodniczego. Nie jestem znawcą motoryzacji dlatego mam pytanie. Jak sprawdzić jaki rodzaj płynu posiadam i jaki dolać (wiem tylko tyle co zauważyłem, że jest to niebieski płyn). Czy podchodzi to pod gwarancje i czy nie lepiej pojechać na ASO (gwaranacja na niego jeszcze jest). Prosiłbym o jakąś radę. Z góry dzięki za pomoc
kosmos2011:
Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat i tam dopisz pytanie.
.
lucianin:
Mam podobny przypadek zwiazany z plynem hlodniczym co kilka tysieci km. Zbiorniczek robil sie pusty, pomyslalen ze musi sie delikatnie gdzies saczyc. Kupilem preparat do uszczelniania , wlalem go i mialem spokoj gdzies na 15tys.km ... Teraz w okresie letnim znowu mam ten sam problem. Wydaje mi sie ze gdzies pod chlodnica musi minimalnie kapac, wczoraj wytarlem wszystko do sucha i znowu pojawiaja sie delikatne slady plynu... Mysle ze nie warto straszyc kolegi wymiana silnika bo inni tak mieli. Kazdy przypadek jest indywidualny. No ale jesli auto jest na gwarancji to pewnie ze warto walic do serwisu. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona