Forum > i40 VF
[i40 VF] Chip tunning i40 1.7 CRDi (115 KM -> 135 KM)
ghost2255:
Miras to jest jeden z czołowych chiptunerów w PL.
Poszukaj sobie w Google: Miras chiptuning.
Kiedyś był na Grobli Kozanowskiej, ale poszedł na swoje i ma firmę w Obornikach Śląskich.
Jak chcesz trochę dalej, to pod Pleszewem masz Goodhope. Ta sama najwyższa liga.
MK33:
witam, brakuje mi mocy w moim i40 1.7 CRDI 141 KM. Samochód jest na gwarancji więc nie będę ingerował w silnik. Jaki box proponujecie dokupić? Macie jakieś doświadczenie? na allegro jest kilku producentów. No i ile mocy taki box może dodać?
Venom:
Pierwsze co musisz zrobić to zapomnieć o boxie z allegro . Z różnych względów . Po drugie tylko mapa a po trzecie sa takie ASO Hyundaia które nie robią problemów z mapami np ASO w Koninie . O boxach zapomnij. Takie coś musi byc dostrojone do konkretnego silnika a cos "uniwersalnego". Zrobisz sobie kuku jak to załozysz .
MK33:
Mapa nie wchodzi w grę. Tak jak napisałem samochód na gwarancji i nie interesuje mnie to że może ASO w Suwałkach mi to puści. Za 2,5 roku będę myślał o mapie. Dlatego teraz koncentruję się na boxie.
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Venom:
ale rozumiesz ze taki box to żadne strojenie ? Wiesz ze wtedy podaje tyle bez opamiętania ze za chwile będziesz miał zajebany dpf ? Kto kładzie boxa z allegro do auta z dpf ??? te boxy działają na zasadzie "więcej wszystkiego". Będziesz dopalał dpf co 50 km . I tak do szybkiego zatkania . Gdy mi kłądli mapę to modyfikowali ją wiele razy i auto było hamowane chyba z pięć razy tak aby dobrać optymalne parametry . A ty chcesz wpciąć to gówno i jazda tak ?
Nawigacja
[#] Następna strona