Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Uchwyt na rower na fabryczne belki relingowe
jajfa:
Witam
Mam problem z dobraniem uchwytu na rower na dachu bo belka ma szerokość 9 cm i jest owalna.
Czy ktoś już ma patent na rozwiązanie kwestii przewożenia rowerów na dachu?
Pozdrawiam
santa claus:
Na przykład w ten sposób :mrgreen:
Miłek25:
Też miałem podobny problem i dowiedziałem się, że są dostępne adaptery. Jeden kosztuje 300 zł można je nabyć w ASO. Dlatego zrezygnowałem i zainwestowałem w hak holowniczy i platformę łączny koszt to około 1500 zł a zyskujesz jeszcze dodatkowe zastosowania.
suchar:
ja myślałem o rozwiązaniu w postaci wieszaka na tylna klapę... do sporadycznego przewiezienie roweru powinna wystarczyć.... a koszt... widziałem nawet od 140 PLN
ale osobiście jeszcze nie macałem tych wynalazków... kumpel w starym volvo kombi pojechał z tym do Chorwacji i wrócił i nawet chwalił.....
edit:
tak sobie tylko pomyślałem. że przy tej wysokości auta wsadzenie roweru na dach nie jest takie znowu łatwe :) no chyba że się ma powyżej 2 metrów :) albo stołeczek :)
jajfa:
Okazuje się że te belki są bezużyteczne chyba że jakieś Boxy można zamontować.
Macie rację zainwestuje w uchwyt rowerowy na hak holowniczy do sporadycznego przewozu powinien wystarczyć.
Oprócz uchwytu trzeba jeszcze zainwestować w tablicę ze światłami bo nie można zasłaniać nr rejestracyjnego a tego chciałem uniknąć.
Nawigacja
[#] Następna strona