Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
mr_roba:
Jeśli mam być szczery to wątpię aby ktoś do silnika zaglądał - silnik nigdy nie dał ku temu powodów. Cały czas pracuje równo i gładko. Ja co jakiś czas tylko sprawdzałem poziom oleju. Jednak nigdy nie musiałem nic dolewać w okresach miedzy przeglądami. Wracając do nagaru to mój styl jazdy raczej nie sprzyja jego osadzaniu - jeżdżę głównie po autostradach z tempomatem ustawionym na 4 tys. obrotów. Wtedy samochód osiąga 149 km/h (wg. GPS) co - bazując na doświadczeniach z poprzednimi samochodami - utrzymuje silnik czyściutkim. Dodatkowo zawsze zmieniam biegi na dosyć wysokich obrotach nie męcząc silnika.
pudzian3:
Rozgladam sie powoli za kupieniem uzywanej i40 w anglii. Co myslicie o autach z duzymi przebiegami rzedu 200tys km i wiecej? Dodam ze bedzie to 1.7 crdi w wersji premium czyli tej najbogatszej tutaj. Pozdrawiam
waszek_rmc:
Jak się dba, tak się ma... Sam się bałem przebiegu ok. 190 tys w młodym aucie... ale jak na 6 letnie to i tak mam dobry wynik. Wszystko zależy od stanu technicznego auta. W sprzedaży w Polsce są z przebiegami rzędu 260 tys No i oczywiście gwiazdy z przebiegiem poniżej 150 skręcone z takiego :) wszystkie jeżdżą i maja się dobrze ;)
Sam nie wiem ile bez remontu wytrzyma mi ten silnik... Pytanie czy są użytkownicy na forum co posiadają auta z wysokim kilometrazem ( grubo powyżej 200)
pudzian3:
Mam wlasnie jedna z 2012 z przebiegiem okolo 220tys. A co myslicie na temat panoramicznego dachu? Jest awaryjny? Frajda dla dzieciakow jest. Jeszcze sie na koreancach nie przejechalem. Mialem hyundaia coupe z 2002 r i mnie nigdy nie zawiodl.teraz mam kie ceed z przebiegiem nieco ponizej 200tys z 1.6 crdi i tez nie moge narzekac. A te 220 w i40 to pewnie w wiekszosci autostrady i tak wiec nie powinno byc zajechane
malutki83:
Zasada jest prosta jeśli przebieg autentyczny nawet 300tys ale ktoś serwisował i dbał o samochód jak trzeba to niczego nie ma się co bać.
Masz przykład wyżej opinii mr_roba, w benzynie w 4lata zrobił 206tys, ale wszystko robił na czas a nowy właściciel długo nim jeszcze pojeździ.
Lepiej mieć autentyczny przebieg ponad 200 niż po zakupie przekonać się że ktoś cofnął zegar o 100-150tys.
Nawigacja
[#] Następna strona