Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (19/54) > >>

waszek_rmc:
Nie miałem okazji jechać wersją 115KM - jakoś nie miałem jej ochoty w ogóle testować... wersja 136KM jest w miarę elastyczna, ale ze startu zatrzymanego - tragedia :)
Wersja 136Km w automacie będzie tak samo dynamiczna jak 115KM w manualu..
Zatem na plus wersji 136KM to automat plus brak koła dwumasowego.
Co do przebiegu, to ja bym się go nie bał. Obecnie mam 193 tys na blacie (zrobiłem już prawie 4tys od zakupu) i jak na razie bajka...

Ojciec:
Przejechałem 40 tys. i40 ze 140 konnym dieslem w manualu. Bez większych zastrzeżeń. Największa wada dla mnie to brak momentu obrotoweg, czyli słaba dynamika.
Od kilku dni jeżdżę taką samą wersją silnikową, tyle że ze skrzynią DCT, która jest nieporozumieniem. Samochód z dwusprzęgłowym automatem mógłby się uczyć od 25 letniego automatu mercedesa co to znaczy "kick-down" i przyśpieszanie. DCT po prostu gubi się na maksa, przełącza pomiędzy 6 a 7 biegiem kompletnie bez sensu, po ostrym wciśnięciu gazu silnik wyje a skrzynia się zastanawia co właściwie powinna zrobić. Świetne auto do "dziadkowania" i oszczędzania, auto z DCT potrzebuje przy moim użytkowaniu 1-,15 litra ON na 100 km mniej niż wersja manualna.

waszek_rmc:

--- Cytat: "Ojciec" ---Największa wada dla mnie to brak momentu obrotoweg, czyli słaba dynamika.
--- Koniec cytatu ---

to ja mam inne zdanie na ten temat, ale zazwyczaj jeździłem benzynami. Może też dlatego mam tendencję do utrzymywaniu auta na wyższych obrotach - ekonomizer podpowiadający biegi to nieporozumienie :)
Moment jest wysoki, tylko tak naprawdę ciagnie od 1900. Wersja 115KM juz od 1750 - więc pewnie odczucia niższe.
Moim zdaniem - tak jak pisałem spod świateł auto kiepskie, ale w trasie - dynamika na plus

mr_roba:
Cześć wszystkim.

Za dwa tygodnie minie 4 lata odkąd używam (samochód służbowy) i40 sedan z silnikiem 1.6 GDI (benzyna). Poniżej przedstawiam moje spostrzeżenia z użytkowania:

1. Obecnie mam na liczniku 206 tys.
2. Co do awaryjności to dwa tygodnie temu miałem wymieniane sprzęgło oraz katalizator.
3. Przy 180 tys. dopiero wymieniano pierwszy raz tarcze hamulcowe. Klocki co 90 tys.
Poza tym nic się nie zepsuło i nie zużyło.
4. Do 120 km/h pali w granicach 6,5-7 l/100km. Przy prędkościach autostradowych około 9 l/100 km. Na jednym baku najwięcej przejechałem 820 km - bo nie używałem autostrad i dróg szybkiego ruchu :)
5. Co do zawieszenia: co 30 tys. czyli na każdym przeglądzie każę sobie regulować geometrię. Jeśli tego nie zrobię to samochód zaczyna myszkować i być bardzo podatnym na boczne podmuchy wiatru.
6. Co 2 przeglądy polecam regulację drążka zmiany biegów - znacznie poprawia precyzję tego urządzenia.
7. Wbrew opiniom "wolnoobrotowców" samochód z tym silnikiem nie jest zawalidrogą. Wystarczy nie bać się obrotów powyżej 4000 a samochód daje radę.
8. Po dwóch wizytach na torze udało mi się w miarę poznać ten samochód i wbrew krytykom da się nad nim zapanować. Miałem już kilka podbramkowych sytuacji i "Heniek" dał radę.
9. Ja i moja rodzina (5 osób) doceniamy ilość miejsca w samochodzie oraz komfort zawieszenia, bardzo wygodne fotele oraz akustykę (jest sporo ciszej niż w CRDi - wielokrotnie jeździłem tą wersją i od razu rzuca to się w oczy).
10. Bagażnik mimo małego otworu i wchodzących zawiasów jest bardzo pakowny.
11. Na koniec warto podkreślić, że tapicerka mimo "wyczynów" moich 3 córek łatwo się czyści.

Jedyna poważana wada mojego samochodu to trzeszczenie tapicerki, które pojawiło się po 100 tys. Szczególnie nasila się w okresie zimowym. Bardzo to mnie wtedy irytuje. Jednak jak przejadę się innymi samochodami (często podczas delegacji zagranicznych korzystam z wypożyczonych samochodów) to mu wybaczam tą niedogodność. Boli trochę podejście Hyundaia do tego zagadnienia - widocznie coś się obluzowało w mocowaniu, ale nie damy rady tego poprawić... Pewnie fakt, że przy 130 km/h uderzyłem sarnę odbiło się na tym, ale mogli choćby spróbować.

Niestety za 2 tygodnie muszę go oddać i będę za nim tęsknił... jednak na pocieszenie będzie czekał na mnie nowy i40 FL sedan.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś moje wypociny pomogą komuś w podjęciu decyzji o zakupie lub nie tego samochodu.

areksz1977:

--- Cytat: mr_roba ---Cześć wszystkim.

1. Obecnie mam na liczniku 206 tys.
cześć i jak z osadzaniem się nagaru na zaworach? Żadnych problemów? Przy tym przebiegu już powinny być jakieś objawy, czyżby Hyundaia ten problem nie dotyczył?
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej