Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
weuek:
--- Cytat: "waszek_rmc" --- co do diesla, nie wiem, boje sie - nigdy nie miałem ;)
--- Koniec cytatu ---
To się przejedź dieslem, choćby dla porównania tego jak nie trzeba go kręcić, a i tak jedzie. Tylko potem na silnik bez turbosprężarki już niechętnie się patrzy. Dla mnie idealnym wyborem w koreańczykach byłby 1.6 t-gdi, bo takie silniki z maksymalnym momentem rzędu 160-180 Nm w okolicach 5000 rpm to nie dla mnie: głośno, a i tak nie jedzie i elastyczności nie ma.
waszek_rmc:
Powiedzcie mi, jak się ma 1.7 crdi z i40 do tego w bliźniaczej Kia Optima? Podobno tam dość powszechnym zjawiskiem jest wadliwa uszczelka pod głowicą - ASO póki co wymienia w ramach GW prawie 1/3 silnika. Co ciekawe problem w Sportage nie jest rozpoznany. widziałem u nas na forum opis podobnego problemu w i40...
Dodatkowo, czy ktoś może się wypowiedzieć a propo bagażnika w sedanie ? Przykładowo załadowanie wózka dziecięcego.. złożonego oczywiście :) Ktoś miał do czyniena?
[ Dodano: 2017-02-23, 15:13 ]
Panowie, a co myślicie o tym egzemplarzu?
Hyundai i40
[ Dodano: 2017-03-18, 19:23 ]
Podbiajam, ogłoszenie dalej aktywne - w rozliczeniu mogę nawet tuska zostawić. Coś rzuca się w oczy, a moze zna ktoś komis? Albo oglądał auto? Felgi 18" trochę odstraszają...https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-i40-full-opcja-stan-perfekcyjny-serwisowany-ID6yKq21.html
gameosx:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Panowie, a co myślicie o tym egzemplarzu?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co widzę to jak to u handlarza podkoloryzowany opis auta. Po pierwsze pisze że full opcja - a do full opcji to mu trochę brakuje. Nie widzę czujników parkowania z przodu (a w opisie są). Kolejna sprawa przebieg - niestety nie wydaje mi się autentyczny (może być skręcony o około 100tyś) - dowiedz się skąd to auto do nas przyjechało (strzelam Francja bądź Niemcy) - więc jest to poleasingowe, czyli jeździł pewnie przedstawiciel handlowy a w takim czasie nie zrobił na pewno 92tyś km (głównie wskazuje na to zużycie fotela kierowcy i boczku w drzwiach kierowcy - a przynajmniej tak to na tych zdjęciach wygląda). Musiałbyś pojechać i zobaczyć na żywo - zdjęcia nie zawsze oddają tego co jest na prawdę ;)
waszek_rmc:
Myślałem, ze autko, które praktycznie powinno mieć gwarancje nikt nie rusza pod względem przebiegu ;) Opis jak opis, na każdym swoim ma podobny. Nie odbiera telefonu, choć dziś otwarte. Ciekawe, ciekawe..
robaszek127:
Do użytku sporadycznego chcesz kupić ropniaka? Do tego kombi, sprowadzonego i jak to w dieslach z cofniętym licznikiem. Dawniej prym wiodły passaty ze słynnym 1,9tdi. Ale z dwojga raczej ja bym wybrał passka z słynnym z wytrzymałości 1,8tdi niż hyundaia i40.
Do jazdy po mieście bierz benzynę to najlepszy wybór.
Nawigacja
[#] Następna strona