Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
kacluk1987:
fryzjer nie było i40 w 20 dieslu.. 1.7 dość fajnie jedzie.. jeździłem 2 z automatem dct z tego samego roku jedna była mułowata a druga naprawde zwinna i przy prędkościach 80-120 naprawdę nieźle przyśpiesza..
tylko ten dpf z i40 który ma małą pojemność.. nie ma lampki do wypalania dpf.. a jak będziesz przerywał to będzie ci oleju przybywało..
Chyba że kupić diesla i wyciąć dpf i po sprawie:) przeglądy i tak przejdzie..
Ale patrząc na ilość miejsca np w kombi i ilość wyposażenia i40 jest mega ciekawą opcją..
Alonzo_:
--- Cytat: "fryzjer84" ---Witam Wszystkich
Mam problem z wyborem diesla czy benzyna.
Moze ktos doradzi i podpowie ze czego bede bardziej zadowolony. Tez nie wiem jaki silnik 1.6 w benzynie czy 1,7 i 2.0 w dieslu
--- Koniec cytatu ---
Jak Ci powiem żebyś kupił 1,6 benzyne to będziesz zadowolony? ;-)
Poszukaj i weź na testy każdy z silników, pojeżdzij i sobie na to pytanie odpowiedz.
Bartek_wroc Mondeo ( ford) juz od ładnego czasu korzysta z jednostek PSA (Mondeo MKII, focus na pewno MKII) takze to juz w motoryzacji szmat czasu.
W Mondeo MKIII i focusie MKII jeszcze były fordowskie 1,8 TDDI bez dpfa, bez dwumasy.
Ford w 2.0 TDCI ma bez porównania mniej problematycznego dpfa także jak jazda po mieście to wygrywa.
Ford w ostatniej budzie czy i40 to kwestia co kto lubi i co sie komu podoba.
MNie w fordzie zawsze "ujmował" środek....poza topowymi wersjami. Teraz jet lepiej?
Spalania - każdy ma swoja nogę a podawane fabryczne jest wiadomo o 1-2 l niższe niż realne.
NIE KUPUJ I40.
Od początku widac dla Ciebie jest za mułowaty - szukaj innego auta.
Nie ma sensu na siłę brac coś co nie satysfakcjonuje.
--- Cytat: "Bartek_wroc" ---
Ja obecnie zastanawiam się także nad Talismanem. Jednak jak poczytałem jakie go trapią usterki, to choć auto jest dla mnie piękne, nie wiem już co o tym myśleć ;) Czy choroby wieku dziecięcego go trapiły, czy faktycznie nie ma co się nawet zastanawiać nad Talkiem.
--- Koniec cytatu ---
To chyba nie jest pod względem bezawaryjności dobry pomysł.
Mam wrażenie jakby po LIII w serwisach reno nadle zaczęli mechanicy sie znuć z nudów po warszatach i znowu dali im zajęcie.
W segmencie D w reno trzeba brać co drugi model :mrgreen: ;-) - nieparzysty.
Ale owszem auto piekne.
kacluk1987:
Alonzo_, czemu twierdzisz że i40 będzie mułowaty? gdzieś bylo porównanie czasu rozepędzania się auta od bodajże 60-100km i i40 wygrało z 2.0tdi 140 w superbie, 2.0cdti w insigni , czy 2.0hdi w peugeocie 508..
Więc elastyka 1.7crdi jest naprawdę zaskakująca
Alonzo_:
To ja wklejałem te czasy i od 2012 roku ;-) konsekwentnie uważam że 1,7 CRDI 136/141 w i40 to całkiem sprawny napęd. I może satysfakcjonowa niejednego kierowcę. Mnie satysfakcjonuje.
Tak jak dynamiczne starty to nie jest coś co on lubi najbardziej tak elastyczność w trasie jest całkiem dobra, solo jadąc. Załadowany już nie porywa ale w końcu to 1,7.
Napiałem to koledze Bartek_wroc bo dla niego dynamika tego silnika w tej budzie jest słabo o czym już kilka razy wspominał.
Nie ma sensu kupowac czegoś co nie pasuje.
kacluk1987 - mam swojego już pare latek i mi on w zupełności wystarcza zarówno do jazdy solo i wtedy jak to mówił klasyk "wszędzie zdanżam" jak i z rodziną - bo wtedy jeżdze spokojnie.
Ale każdy ma swoje upodobania.
kacluk1987:
Moge spytac skad te czasy brales? Wiec to dzieki Tobie o nich wiem;)
Co do 1.7 pierwsze pytanie trzeba zadac czy kolega potrzebuje auto z segmentu d. Jesli nie wybor jest duzo ciekawsze. Np seat leon st 2.0tdi 184konie gdzie ma ok 7s 0-100. Czy inne ciekawe auta.
Nawigacja
[#] Następna strona