Podjąłem decyzję, że będę szukał takiego auta:
i40, koniecznie sedan, koniecznie czarny. 1.7 diesel 141KM. Rocznik min. 2016, przebieg PRAWDZIWY MAX. 60 000km. Skrzynia manual.
Wersja biznes doposażona w nawigację i ksenony, ew. Style lub Premium (mniej chętnie bo nie chcę skór na siedzeniach, już to przerabiałem w Maździe :/).
Pytanie do Was, bo czytałem trochę wątków, ale wszystko jest trochę rozrzucone.
Czy w tym modelu i roczniku (ew. +- 1 rok), były jakieś akcje serwisowe, jakieś wady fabryczne modelu? Na co ew. zwrócić uwagę przy zakupie? Wiadomo, że i tak auto bym sprawdzał w ASO.
Czytałem, że coś w silniku pękało. To była jakaś konkretna seria silników? Były jakieś oznaczenia?
Ile wytrzymuje sprzęgło w tej konfiguracji? Rozumiem, że w standardzie jest dwumasa?
Przy jakim mniej więcej przebiegu (wiadomo, każde auto inne, ale mniej więcej można określić) trzeba robić sprzęgło, wtryski, turbinę?
Bo trochę ciężko jest znaleźć auto w konfiguracji jaka mnie interesuje, z takim przebiegiem. Nie wiem więc czy troszkę nie zwiększyć limitu km, ale z drugiej strony, nie po to wyłożę dość dużą kasę, żeby za chwilę jeździć po warsztatach.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Tylko proszę, nie róbcie off topa. Zależy mi na konkretnych, rzeczowych odpowiedziach.