Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (5/54) > >>

Venom:
zupełnie się z Tobą zgadzam :-) Tak też zrobię .za chwile mam urlop to podjadę któregoś dnia i zobaczę co da się zrobić .

mati83:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3329

Tu masz opisywane problemy z i40-tkami i rzeczy naprawiane w ramach gwarancji. Możesz się tam doszukać obszywania kierownic.. ;)

Daj znać jak poszło w ASO.

waszek_rmc:
Powoli myśle o zmianie, zwłaszcza ze niebawem rodzinka się powiekszy, zatem kombi ze stajni hyundaia  bedzie najlepszym wyborem :)
Jak to jest z tymi benzynami? 2.0 GDI przed liftem 177KM (178KM zależy od folderu) a po lifcie 165 lub 166 ( chyba tak jak w ix35- który notabene był chyba wcześniej niż ix35). To te same motory? Czy ktoś ma i40 w tej wersji? Spalanie można utrzymać na poziomie średniego 8,5l? Co do 1.6, tych oczywiście jest więcej, co test w necie to inne odczucia. W jednym twierdzą ze czuć moc , a w innym ze to zawali droga. Na papierze mój hultaj ma lepsze osiągi, ale tego w ogóle nie czuć... pytanie jak w i40?
Mało jest wersji 2.0 na rynku wtórnym, kwotę do wydania bede miał coś w okolicy 46 tys (oczywiście przed liftem) chyba ze od razu mi poradzicie zakup za te pieniądze... choć głównie dominują auta w kwocie 40-42 tys... co do diesla, nie wiem, boje sie - nigdy nie miałem ;)

Zawsze mnie tez nurtowało, dlaczego kia trzyma lepsza cenę niż Hyundai? Przez 7 letnia gwarancje? Jak to jest? Modele bliźniacze, a kia średnio 10 tys droższa...

beny:
Mam 2.0 przed liftem automat i mogę powiedzieć, ze ten silnik ma 2 oblicza. Można nim jeździć całkiem spokojnie spalając przy tym 6 z drobnymi (nie mówię o wskazaniu kompa tylko o rzeczywistym spalaniu), a można też nieco zaczerpnąć przyjemności z jazdy ale wymaga to obrotów 4000 i wyżej.
Nie wiem jak wkręcanie się na obroty z wysokich biegów bo automat to sam zrzuci jak trzeba i jest przyzwoicie :-> .

waszek_rmc:
A jaki masz obecnie przelot? Oleju nie ubywa?
Cos czuje, ze przez to mało 2.0GDI na rynku wtórnym, bo ludziska bardziej zadowolone :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej