Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (40/54) > >>

Bartek_wroc:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---2.0 GDI jest rzadkością. Co do oszczędności to w trasie potrafią zejść do „szóstki”.. podobno cichutki i też w miarę elastyczny. Sam takiego szukałem ale ceny plus 20% i normalnie biały kruk.
--- Koniec cytatu ---

Dzisiaj znalazłem np. coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-i40-2-0-gdi-165km-krajowy-i-wl-serwisowany-niski-przebieg-fv23-ID6BEVFT.html#19c90061a1

Tylko coś trochę nie wierzę w ten przebieg. Raz, że auto widać trochę zaniedbane, brudne, przykurzone. Dwa, mocno zużyte przy przycisku od otwierania szyb. To normalne przy już tak małym przebiegu??? No, chyba, że to jakaś lalunia z tipsami użytkowała :P

Widzę, że jest jeszcze jakieś ogłoszenie z Wrocka. Jak wyzdrowieję to może po weekendzie wpadnę się przejechać. Zobaczę wtedy ile jest wart ten 2.0 :P

robaszek127:
Trochę daleko jechać z Wrocka do Gdańska. Ciekawe czy to oferta od osoby fizycznej czy firma sprzedała samochód by kupić drugi z racji wwejści nowych przepisów i był przy końcu roku bum zakupowy.

Bartek_wroc:
Ja mam ten plus, że mam szwagra, który mieszka w Gdyni :) Do tego ma swoją firmę transportową i bdb zna się na autkach. Niedawno z Gdyni i40 poszedł za 64 000. 1,7, przebieg miał 14 000, a rocznikowo chyba był z końca 2017. Normalnie bym brał, ale napisałem do sprzedawcy, ale odpisał mi po 2 dniach, że już sprzedali.
Z tego co widzę, żadnym problemem nie będzie kupno 2016-2017 w granicach 65 000zł. Na taką kwotę mniej więcej się nastawiam.
Z forum Mazdy (bo kiedyś miałem 6tkę I generacji) mam też namiar na firmę, która pod zamówienie sprowadza auta. Zastanawiam się i nad takim rozwiązaniem. Podać im np. w listopadzie wytyczne i niech szukają :)
Mi się nie spieszy. Ja dopiero zakup planuję w grudniu, bo leasing obecnego auta kończy mi się w styczniu. Nie opłaca się natomiast spłacić go wcześniej. Z tego co widzę, Cytrynki czy to 2010 czy 11, to cena różni się o ok. 1000zł. Więcej więc zyskam na utracie wartości takiego i40, niż szybszej sprzedaży C5.
Nie chcę jednak zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę i tak Wam tu tyłki zawracam i pytam, żeby się ostatecznie utwierdzić w wyborze :)

Mam jeszcze prośbę, ktoś zna biegle rosyjski? Bo znalazłem filmik, gdzie koleś coś tam nawija o i40 i wsadza później kamerkę inspekcyjną. Ciekawi mnie gdzie (bez skojarzeń  :mrgreen: ) i co tam nawija. Włączyłem tłumaczenie napisów w YT, ale beznadziejnie to jakoś tłumaczy :/
Link do filmu:
//www.youtube.com/watch?v=qgxHalE1-oY
Akcja z kamerkami od 7:10

Ale cyrk. Teraz jeszcze z ciekawości zajrzałem na mobile de. Na 844szt i40tki, od 2016 r, przebieg do 60 000km, TYLKO 10 to sedany !!!! A aż 834 to kombi. Masakra jakaś :P

gewon:
Cześć,

Mam możliwość zakupu i40 sedan z 2012r, 1.7 CDTi 115KM z przebiegiem 86tyś km. Auto używane z niemieckiego salonu Hyundaia. I mam pytanie bo robię rocznie po 50tyś km i czy to auto wytrzyma jakieś 4-5lat? Po jakim czasie będą czekać mnie poważniejsze naprawy (przy ily tyś km? wtryski, dwumas itd?) i czy opłaca się go tak długo trzymać? (w sensie, że naprawy mogą być tak drogie, że lepiej prędzej sprzedać i kupić wcześniej coś innego lub w ogóle nie kupować).

Pozdrawiam,

[ Dodano: 2019-02-09, 20:39 ]
A i drugie pytanie, jak sprawdzić przed zakupem czy w tym aucie jest sprzęgło z dwumasem lub bez?

[ Dodano: 2019-02-09, 21:02 ]
Najbardziej interesują mnie czyjeś doświadczenie co kiedy było wymieniane i za ile :)

jareckialfa:
powiem szczerze że na Twoje pytanie nie ma odpowiedzi ile km wytrzyma to tak jak wróżenie z fusów :) jedni będą jeździć bez poważnych awarii 5 lat a inni będą co miesiąć lub dwa siedzieli w warsztacie bo okazało się że kupili problematyczny egzemplarz to że z niemieckiego salonu to też o niczym nie świadczy pamiętaj jest to samochód używany i trzeba się liczyć że prędzej czy później będą jakieś koszty naprawy niestety :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej