Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
Zibi.S68:
Poczytaj w necie na temat 1.7 CRDI bo jakoś ten silnik się im chyba nie udał znajomy ma taką i40 prosto z salonu dba o nią i nic to nie dało padły zaraz przy niewielkim przebiegu wtryski, sprzęgło. Żałował, że nie kupił tego sprawdzonego silnika 1.6 CRDI Wysłał wtryski do regeneracji do firmy Bosch Service nie mieli części do tych wtrysków i musiał kupić nowe nie muszę pisać ile kosztowały. Natomiast co się tyczy HDI to mogę potwierdzić jest elastyczny jeździłem 1.6 w Partnerze z 2010r ustawionym na 70 kucy aby mógł przejść normę euro 4 i nawet doładowany ładnie się zbierał
Bartek_wroc:
--- Cytat: "Zibi.S68" ---Poczytaj w necie na temat 1.7 CRDI bo jakoś ten silnik się im chyba nie udał znajomy ma taką i40 prosto z salonu dba o nią i nic to nie dało padły zaraz przy niewielkim przebiegu wtryski, sprzęgło. Żałował, że nie kupił tego sprawdzonego silnika 1.6 CRDI
--- Koniec cytatu ---
Hm...w sumie coś tam starałem się znaleźć, ale nie trafiłem na aż tak negatywne opinie. Wręcz przeciwnie. Sporo dobrego pisano o tym silniku.
Muszę jeszcze się pozagłębiać dokładniej.
Generalnie, tak jak jeszcze ze 2 tygodnie temu myślałem, że jednak i40 skreślę właśnie ze względu na mułowaty silnik, to jednak chyba fakt, że są w przystępnej dla mnie cenie, a także to, że bardzo mi się podobają, przeważy. Najwyżej coś szybszego kupię po i40 :P
A jak jest z tymi 2 wydechami? Może mi ktoś powiedzieć? Bo szukałem specyfikacji i jakichś informacji i nie znalazłem :/ Nie wiem więc czy to zależy od rodzaju silnika czy wersji wyposażenia.
A jeszcze odnośnie silnika, to mówisz, że ten 1.6 136 kucy jest faktycznie sprawdzony? Nie ma żadnych bolączek? Tylko jak patrzę na autocentrum i informację, że on od 0 do 100 robi w 11.5 sekundy to aż mnie skręca :( Nie pamiętam kiedy ostatnio jeździłem tak powolnym autem.
waszek_rmc:
1.6 są dopiero od modelu 2019, zatem za
70 tys nie trafisz chyba że po dzwonie :)
Co do wydechów, to chyba tylko 1.6 GDI w sedanie miały 1 końcówkę.
Bartek_wroc:
A te 1.7 faktycznie taka lipa? Bo widzę, że chyba Ty masz auto z tym silnikiem.
A co z tą 2 litrową benzyną? Warto brać pod uwagę? Pewnie wir w baku i spalanie z 10 :/ A przyspieszenie na papierze niewiele lepsze.
waszek_rmc:
Ja mam wersje przedliftowa. Czyli 320 Nm i 136 KM. Auto ze startu trochę muł. Ale ma fajna elastyczność, co nie jedna osoba już stwierdziła. Wersja po lifcie ma 340 Nm, już od 1750 - na pewno fajnie się jeździ. Na swój nie narzekam, kupiłem gdy miał 180 parę tys. , teraz mam prawie 230. Mam go jakieś 22 m-ce. Co do silnika to leje tylko ropę i wymieniam olej. Odpukać nigdy nie zawiódł. Robiłem tylko regenerację DPF.
2.0 GDI jest rzadkością. Co do oszczędności to w trasie potrafią zejść do „szóstki”.. podobno cichutki i też w miarę elastyczny. Sam takiego szukałem ale ceny plus 20% i normalnie biały kruk.
[ Dodano: 2019-01-27, 22:17 ]
Dodam, że nie spotkałem się z negatywna opinia co do 1.7. Fakt, były jakieś problemy i dziwnym trafem większość trafiało się w KIA, czyli jakaś nieszczelność związana z wyciekiem płynu chłodniczego. ASO wymieniało wtedy silniki. Nie spotkałem się z problemami z wtryskiwaczami... zwłaszcza ze montują dodatkowe filtry w bakach wyłapujące różne syfy. Stad niekiedy problemy z utrata mocy (pomaga wymiana/czyszczenie filtra). Ale lepiej to niż wtryski miałyby dostać... a wszystko przez dodatki BIO...
Nawigacja
[#] Następna strona