Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (29/54) > >>

y_y:
Dlaczego od razu ryzyko? Nie można już kupić normalnego auta jeśli jest dieslem i w dodatku kombi?

To może odpowiedz na przykładnie nowych samochodów, wady/zalety 1.7 CRDI 116 KM czy warto kupić taki nowy samochód czy nie?

Pozdr!

Alonzo_:
Silnik 1,7 crdi ( 136KM) jest wg mnie bardzo przyzwoity. Dość cichy, w mierę ekonomiczny, nie słyszy się o jakiś wyrażnych wadach, najwyżej o problemach konkretnych egzemplarzy. Jak wszedzie w innych markach.
Jest przyjemnie dynamiczny a że to dizel  z turbo to nawet 115 nie ma co porównywac do 1,6 GDI.
Jedyną chyba grubą wadą fabryczną były w niektórych egzeplarzach przerwane ścianki na gwincie szpilek, przez które płyn chłodniczy ciągnął silnik. Takie silniki były wymieniane często na gwarancji.
Wg mnie silnik jest OK bo jak poczytasz fora innych marek to dojdziesz do wniosku że nie ma idealnego dizla.
Jesli dużo po mieście jeżdzisz to  DPF będzie zmorą z czasem.
W zakupie używanego dizla wg mnie  będzie bardziej liczyło sięszczęście -  jaką sztukę upolujesz, mniej -  jaka to będzie marka.

maslaw:
Dzień dobry szanownym forumowiczom. Proszę o poradę. Otóż jestem na kupnie samochodu. Mam budżet około 100k. Potrzebuję samochód rodzinny, z dużym i praktycznym bagażnikiem (najchętniej hatchback, w żadnym razie sedan). Ponadto zależy mi na automacie. Do tego to samochód na firmę więc będę nim jeździł przynajmniej 6 lat, chętniej 10. Stąd celuje w nowy pojazd. Na necie znalazłem ofertę na nówkę Hyundai i40, ze wszystkimi bajerami jakie tylko do tej pory widziałem w samochodzie, włącznie z wentylowanymi fotelami. Rocznik 2017, 1.7 diesel. Cena 110000. Oglądałem. Piękny samochód, wręcz idealny dla moich potrzeb. Niepokoją mnie natomiast niezbyt pochlebne opinie na temat tego modelu jakie krążą na necie. Czy ktoś taki samochód użytkuje i może coś mi o nim napisać? Odradzić bądź zachęcić? Będę wdzięczny za wszelkie info.

Pozdrawiam!

Alonzo_:
Jesteś na forum hyundaia..... :lol:

maslaw:
Tak. Dlatego proszę o info o Hyundaiu. Na forum o bólach w kolanie nic nie pomogli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej