Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
Alonzo_:
Prędzej niż później.
SzymonJ:
no to zostaje mi opcja z benzyną 1.6 z 2016 roku... ehh
zrobiłem przegląd innych modeli z tego segmentu i ruszam po salonach obejrzeć Mazdę 6 z 2.0 (145km) oraz Forda Mondeo z 1.5 (160km).
Co powiecie o takich opcjach?
Alonzo_:
Silnikowo są lepsze.
Ja gdybym miał dziś kupowac benzynę poszedłbym tam gdzie jest dobra turbobenzyna i takie modele rozpatrywał. Mazdy benzyna podobno fajnie jeździ, sama mazda też jest piękna. Silnik forda mi sie podoba, programem na 200 KM go zrobisz i chula, a sama buda ...kwestia gustu, tez fajne auto. Ty wybierasz ;-)
Nie jestem na bieżaco ale w i40 chyba nadal nie ma t-benzyn prawda? Dlatego dzis bym i40 nie kupił, przez brak odpowiedniego silnika.
SzymonJ:
byłem dziś obejrzeć Mazdę i Forda. Mazda fakt, ładna... chociaż bardziej mi się widział i40, Ford nic szczególnego z zewnątrz ale pojemność bagażnika bez porównania większa od Mazdy, od i40 chyba też ale już tak nie raziła różnica - pomiar na "oko" :)
Dodatkowo przejechałem się tym Mondeo z 1.5 litrową benzyną (160km) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Dynamicznie, nawet przy 120 dobrze przyspiesza.
Cóż, szkoda że Hyundai ma tak słabą benzynę i w ogóle w czasach kiedy dookoła trąbią od odchodzenia od diesli to tu mamy przeciwny trend.
waszek_rmc:
i40 po lifcie to kolejne moje auto :) Wiesz, diesle tak szybko nie wyprą modeli benzynowych. A jazda i40 w dieselku jest naprawdę przyjemna. Mając 5 lat gwarancji, nie bałbym się dieselka. Takie moje zdanie. A jakbym miał już wybierać, to wolałbym wolnossąca mazdę niż ecoboost forda, notabene - taka moc z takiej pojemności... to nie może byc długowieczne. Więcej tam bajerow niż w crdi.
Nawigacja
[#] Następna strona