Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (24/54) > >>

weuek:
Benzyną też nie jeździłem nigdy z obrotami, przy których ma tę swoją katalogową moc, a to zwykle jest przedział 5-6 tys. No może ze dwa razy, po kilkanaście sekund, gdy testowałem v-max. Taki pożytek z tych papierowych koni. Lepiej wykresy momentu przeanalizować, żeby się odpowiednio nauczyć jazdy danym silnikiem. Bo znakomita większość kierowców masakrycznie zamula za wcześnie zmieniając biegi na wyższe.

Venom:
Dokładnie, a paradoksalnie 115 koni ma maxymalny moment obrotowy niżej niż 136  .Co do oleju tez zgoda. Od września mam auto już po gwarancji i będe wymieniał co 10k chociaż akurat dobrze zsei stało ze piec mi padł na 3 miechy przed końcem gwarancji . Mam nowy za friko :-)

[ Dodano: 2017-11-07, 12:13 ]
Kupował ktos i40 z salonu ostatnio ? Co można wytargować od ceny katalogowej ?

Nabuknedasar:
Witam

Przymierzam się powoli do kupna jakiegoś większego auta. Czy ktoś może podpowiedzieć, czy warto kupić takie coś teraz, czy poczekać lepiej na nowy model, który w tym roku ma się pojawić. Cena obecna jest stanowczo kusząca. No i dodatkowo - jak wygląda komfort zawieszenia i jak to chodzi w automacie? - może ktoś miał styczność.
Mam teraz i30CW FDH 2010 i zawieszenie jest świetne tylko na równej drodze. Na dziurach niemile twarde i męczące - mnie wkurza, a rodzina z tyłu marudzi. Mam też i20 z 2017r i tutaj zawieszenie jest całkiem przyjemne, choć mogło by być nieco lepsze. Ma ktoś może punkt odniesienia? (porównanie między i30 lub i20, a i40 kombi) Szukam czegoś naprawdę komfortowego na dziurach, nawet kosztem prowadzenia.

waszek_rmc:
Jest osobny temat od zakupu i40. Co do nowego modelu - skąd takie info?

Alfred:
Raczej w tym roku nowy nie wyjdzie. Obstawiam, że za rok bo już by były przecieki. Co do zawieszenia to tłumi dobrze. I40 jest bardzo komfortowy. Polecam jednak umowic sie na jakas jazde probna i wyprobowac go.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej