Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (22/54) > >>

konradek:

--- Cytat: "weuek" ---Ale silnik jak w słabym kompakcie. :-(
--- Koniec cytatu ---

141 KM jest Ok gorzej z silnikiem 115 KM ;-)

Alfred:
Ja mam i40 jeszcze przed liftem z 136KM. I uwazam, że naprawde nie ma co narzekac. Zapakowany w 4 osoby i duza iloscia bagazu na autostradzie silnik jest dynamiczny. Ok, zapas mocy zawsze sie przyda ale akurat ten silnik daje rade. Nie jest to samochod do szybkiego startu od swiatel do swiatel ale do bezpiecznej i komfortowej jazdy z pkt. A do B. No i plusem tego silnika tez jest spalanie. Na autostradzie mi pokazal srednio 7l / 100km, a jechalem ok. 170-180km/h. Ten "nowszy" silnik pewnie jest jeszcze bardziej dynamiczny:) jak dla mnie osiagi sa na plus, wiecej i tak nie potrzebuje na polskich drogach:)

konradek:

--- Cytat: "Alfred" ---.... Na autostradzie mi pokazal srednio 7l / 100km, a jechalem ok. 170-180km/h. ....
--- Koniec cytatu ---

Coś chyba za mało, przy jeździe 170-180 km/h średnie spalanie jest raczej większe niż 7l/100 km (ostatnio przy jeździe ponad 140 km/h pokazał mi spalanie 8 l/100 km)

Alfred:
No ja zresetowałem licznik i na trasie Gdansk - Rzeszow (przez Krakow) srednia dal 7l. Powrotna dal wiecej kolo 8l ale bylem bardziej zaladowny i troche szybciej przjechałem tą trase. Jak dla mnie i tak wynik dobry:)

waszek_rmc:
Ja tez mam 136KM na spalanie tez nie narzekam,Alfred, Ty masz automat wiec tez swoje robi.
Wole mieć 136 koreańskich kucy niż 150 niemieckich osłów w tedeiku;)
Ale fakt, ze startu mogłoby byc lepiej. A mój rekord to średnie 4.8 pod dystrybutorem - w sumie po wymianach oleju i filtrów ciężko jest średnia zrobić powyżej 5.8-5.9

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej