Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
piciuuu:
Duże auto bo rodzina, niekoniecznie żeby dużo jeździć. No i do tego dochodzi kwestia gustu, jeszcze nigdy nie potrafiłem się zaprzyjaźnić z dieslem, a wielu już próbowałem, tak więc benzyna musi być.
Co do szumów wiatru to na niemieckich forach doczytałem, że inna osłona słupka C z innym rodzajem uszczelki bardziej dociska szybę do ramy i rozwiązuje problem.
kosmos2011:
KMHLC81DBCU000691
Wyposażenie http://hyundai.afora.ru/eur/vin/kmhlc81dbcu000691/
Silnik G4NC z hydrauliczną regulacją luzów zaworów.
--- Cytuj ---Światła Xenonowe
--- Koniec cytatu ---
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
malutki83:
Ja mam I40 z 2015r. z 2l. benzyniakiem i jestem zadowolony, demon przyśpieszenia to nie jest ale idzie dobrze. Spalanie w mieście nawet 12-13l. a w trasie 6-7l.
U siebie do tej pory nie zauważyłem żadnego myszkowania ani szumów wiatru przy wyższych prędkościach.
Venom:
No jeszcze chyba nigdy nie widziałem żeby ktoś narzekał na opcję którą sam posiada ;-) Ja nie wiem jak się jeździ benzyniakiem ale widzę że potwierdzasz moje obawy a propos spalania . Mój diesel w mieście pali 5,7 a w trasie 4,1 . naturalnie zdaję sobie sprawę z ewentualnych ukrytych kosztów związanych z użytkowaniem diesla w razie awarii chociaż to jest czwarty diesel pod rząd którym jeżdżę na przestrzeni ostatnich 8 lat i jeszcze żaden mówiąc kolokwialnie się nie popsuł .
belgrano:
A jak z jakością? Patrząc na ix35 to plastiki porażka jak i nietrwałe części. Ciekawe co będzie po 100 000km?
Nawigacja
[#] Następna strona