Autor Wątek: wymiana tylnej wycieraczki  (Przeczytany 10669 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Grubby

• Gość
wymiana tylnej wycieraczki
« dnia: 24 Lipiec 2014, 20:55:37 »
witam, temat błahy, ale tak się, złożyło, że nie dane mi było w naszych tucsonach zmieniać tylnej wycieraczki, zakupiłem takową i teraz pytanko, czy plastikowa obudowa wycieraczki jakoś się zdejmuje, może jest na wcisk, czy muszę odkręcić śrubę mocującą całe ramie wycieraczki

Offline chris18404

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipiec 2014, 23:36:25 »
Heh,  pare miesiecy temu tez sie z tym glowilem:-)  wycieraczkaw tyle jest na tzw.wypinke musisz chwycic z jednej strony wycieraczke(nie obudowe) i pociagac az uslyszysz klik i zwolni sie zaczep

Grubby

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipiec 2014, 18:57:50 »
dzięki tak jak pisałeś, same pióro wycieraczki jest na wcisk w plastikowej obudowie, już zmienione

Offline chris18404

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipiec 2014, 19:02:36 »
Cytat: "Grubby"
dzięki tak jak pisałeś, same pióro wycieraczki jest na wcisk w plastikowej obudowie, już zmienione

Spoko :-D. Ja kupiłem wycieraczke ale okazało się ze nie miesci się ze obudowie.  Zmienilem same gumki...  Teraz czeka mnie wymiana z przodu ale nie wiem jakiej firmy wybrać

Offline rarog2691

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Styczeń 2015, 16:47:42 »
Witam. Podepnę się pod temat - otóż chciałbym wymienić całą tylną wycieraczkę, tzn. pióro i obudowę. W zasadzie to głównie chodzi mi o obudowę, która ma ubytek w miejscu, w którym się zgina. Zabrałem się za to, sądząc, że to pestka, a tu zonk - zdjąłem plastikową osłonę śruby. odkręciłem śrubę, ale to nic nie dało, gdyż obudowa nie schodzi. Nie wiem, czy to jeszcze dalej jakoś się odkręca, czy jest to na wcisk? Chociaż na wcisk raczej nie, bo już prawie pokrywę bagażnika wyrwałem, a obudowa się nie ruszyła. Może ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie i podpowie jak sobie z tym poradzić.

[ Dodano: 2015-01-19, 21:10 ]
Co taka cisza - nikt nigdy nie wymieniał całej tylnej wycieraczki ?

Lepki

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Czerwiec 2015, 09:32:35 »
Podpinam się.
Ktoś mi wczoraj wyłamał z tyłu całe ramię.
Podpowie ktoś, jak wygląda cała operacja ?

bartekzg

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Czerwiec 2015, 13:54:53 »
eee to zajmuje naprawdę tylko chwilę....musi zejść - może użyj wd-40

Offline rarog2691

• HKP
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:31:25 »
Zgadza się, musi zejść. Udało mi się w końcu. Wycieraczka osadzona jest klasycznie na wcisk, na stożkowym wielowpuście, a może ...wypuście. Nieważne, po prostu się ściąga. Jak nie idzie, to trzeba, jak mój przedpiśca słusznie zauważył, potraktować np WD-40 (ja tak zrobiłem i zeszła).