Forum > i40 VF
[i40 VF] Gwarancja, akcje serwisowe, problemy z ASO
Forjack:
Witam ja mialem przypadek ubywajacego plynu w i40 (auto kupione w Anglii przebieg ok 18000 tys km ;) przed wyjazdem do Polski na servisie w Anglii zostala wymieniona uszczelka pod glowica i dolna czesc silnika. (Nie podlegal podobno silnik wymianie poniewaz plyn chlodniczy nie bobelkowal) Podczas podrozy do kraju zakopcilo na bialo i przestal jechac.Zostalem scholowany do ASO Hyundai Marvel w Lodzi, tam okazalo sie ze poszly dwa wtryskiwacze i ropa dostala sie do oleju. Wymieniono wszystkie wtryski okazalo sie ze pompa jest nie szczelna . Wymienili pompe po uruchomieniu silnika okazalo sie ze strasznie kopci,zaczelo sie wypalanie , a nastepnie jazda probna , ktora skonczyla sie tym samym poszly wtryski i pompa znowu.Auto stoi na servisie juz 10 dni a oni drapia sie po glowie co jest przyczyna i szukaj odpowiedzi po forum .Czy jest mi moze ktos w stanie podpowiedziec co dalej robic?
Piotr1234:
Serwis zgodnie z zapisami umowy gwarancyjnej, oraz ustawą o naprawie gwarancyjnej ma 14 dni na naprawę ( z uwzględnieniem - jeśli jest potrzeba ściągnięcia części z zagranicy to okres naprawy wynosi 30 dni. ) Jeśli po tym okresie nie naprawią to żądaj wymiany samochodu na nowy wolny od wad.
kosmos2011:
Technical Service Bulletin (TSB) http://hyundai-i40.ru/forum/forumdisplay.php?f=89
mati83:
--- Cytuj ---
5 LAT GWARANCJI BEZ LIMITU KILOMETRÓW NA CAŁY SAMOCHÓD!!!
5 LAT ASSISTANCE W KRAJU I ZAGRANICĄ!!!
5 LAT BEZPŁATEJ KONTROLI STANU TECHNICZNEGO!!!
--- Koniec cytatu ---
Hyundai chwali się gwarancja 3x5... Mnie osobiście interesuje ostatni punkt. Czy mogę podjechać do każdego ASO na sprawdzenie samochodu, biorąc pod uwagę, że moja i40 jest z Holandii? Chodzi mi o diagnostykę stuków w zawieszeniu.
arti_100:
U mnie wymienili ostatnio lusterko wsteczne. Wpadało w rezonans i strasznie brzęczało. Dodatkowo dokręcili deskę rozdzielczą i trzaski ustały.
Nawigacja
[#] Następna strona