Forum > i30 FD

[i30 FD] Klimantyzacja manual - zmiana na automatyczną - moż

(1/4) > >>

maureliusz:
hej,

Kiedyś kolega otworzył temat u upgrade`dzie naszy I30, ale mod z niewiadomych przyczyn zamknął...

Chciałem wrócić do tematu klimatyzacji automatycznej. Wiem, że z niby na pierwszy rzut oka zmiana manuala na automat nie może być łatwy. Ja mam wersję BASIC i dzisiaj wyciągnąłem zaślepkę od czujnika nasłonecznienia... i o dziwo mam tam czujnik! Przecież klima manualna go nie używa...raczej.

Czy może być tak, że mam wszystko, aby podłączyć klimatronik? Wystarczy zmienić tylko konsolę?

Możliwe, czy nie możliwe. Dajcie znać co myślicie.

kosmos2011:
Dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

--- Cytuj ---Kiedyś kolega otworzył temat u upgrade`dzie naszy I30, ale mod z niewiadomych przyczyn zamknął...
--- Koniec cytatu ---

Post#5 http://hkp.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=6704

--- Cytat: "maureliusz" ---wyciągnąłem zaślepkę od czujnika nasłonecznienia... i o dziwo mam tam czujnik!
--- Koniec cytatu ---

Czy masz na myśli ten element?

maureliusz:
1. DONE :-)

2. Ale gdzie on widział podobny temat? Gość chciał fajny temat poruszyc i możnaby w jednym miejscu zebrać info.

3. Tak, mam na myśli ten element. Jak rozumiem jest to czyjnik nasłonecznienia.

pzdr.

piwi:
Witam,
Mozesz zrobic zdjęcie tego czujnika? Skąd wiesz że jest to czujnik nasłonecznienia? Jest tam również dioda od alarmu. Swoją drogą, jeśli to faktycznie jest czujnik nasłonecznienia to sam jestem ciekaw czy wystarczy sama zmiana panelu. Koszt takiego jest wręcz śmieszny, kwestia 100-200 zl minus kasa za sprzedaż starego :) mam nadzieję że uda się komuś to rozwiązać :)

maureliusz:
No mniej więc je wygląda to tak:

http://www.ebay.com/itm/2012-2013-2014-Hyundai-Elantra-Elantra-GT-i30-OEM-Photo-Auto-Light-Sensor-/281263586550

No nie mogę tej zaślepki całki wyciągnąć, bo wiązki kabli ją trzyma. Tylko wtyczkę udało mi się ledwie zobaczyć.

No dziwi mnie, bo kiego grzyba mam to podpięte przy klimie manulnej... Normalnie nic tam nie powinno być - zaślepka zwykła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej