Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe] 1.5 na 1.5 Turbo
BartBartez:
--- Cytat: "kastrau" ---Pany/ie a instalacja silnika z hondy civic 1.6 razem z skrzynia da rade ?
--- Koniec cytatu ---
No pewnie, że da rade. Najłatwiej to mieści się (tak jak pisałem) w bagażniku po złożeniu siedzeń.
Pyros:
Ten pomysł jest jeszcze mniej "realny"(czyt. kosztowny i pracochłonny)niż przeróbka zwykłego 1.5 na 1.5 Turbo. Trzeba by wszystko wymienić! Od wiązki elektrycznej,po przez komputer,mocowania silnika i skrzyni kończąc na silniku i skrzyni co i tak zapewne nie było by ostatnimi zmianami :mrgreen:
Ja sie kiedys bardzo poważnie zastanawiałem nad wymianą zwykłego 1.5 na 1.5 Turbo. Jest to zdecydowanie najłatwiejszy zabieg niż przerabianie niedoładowanego silnika na ten z turbina. Ale po przeanalizowaniu wszystkich czynników finansowych jak i mechanicznych dałem sobie spokój. Silniki 1.5 Turbo przysparzają naprawdę duzo więcej problemów niz jednostka podstawowa. Znam wielu uzytkowników którzy chętnie by się zamienili i którzy naprawdę odradzali mi taki zabieg. Dlatego pomny swych planów też ci odradzam,chyba że masz troszkę wolnej gotówki z którą nie masz co zrobić i żadne komplikacje Ci odstraszą :-P
kml:
--- Cytat: "BartBartez" ---No pewnie, że da rade. Najłatwiej to mieści się (tak jak pisałem) w bagażniku po złożeniu siedzeń.
--- Koniec cytatu ---
buhahahhaha o dzizus nie moge :mrgreen:
Co do tematu H+ turbo to odsylam na forum motonews.pl = BYŁO BYŁO BYŁO i w żaden sposób to się nie opłaca.
olgierd000:
ja wiem tyle ze gdzies na amerykanskim forum pisalo ze od starych lancerow evo szlo przelozyc silnik ALE by dopisek KASTA nie wytrzyma
e-gen:
--- Cytat: "olgierd000" ---ja wiem tyle ze gdzies na amerykanskim forum pisalo ze od starych lancerow evo szlo przelozyc silnik ALE by dopisek KASTA nie wytrzyma
--- Koniec cytatu ---
tak, do Lantry j1 które już fabrycznie miały 1.6 lub 1.8 16v
Nawigacja
[#] Następna strona