Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] WYMIANA PRZEGUBU, PÓŁOSI, GUMY
kosmos2011:
--- Cytat: "niebieskiultras" ---W przypadku accenta x3 jedyne przeguby jakie były dostępne w pl to Pascal i chińskie. Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Powinno być jedyne jakie znalazłem.
Dostępne są też firm Metelli, LÖBRO pasują do Accent LC, X3, Pony i Mitsubishi Colt.
niebieskiultras:
Kosmos
Pewnie wiesz jacy ludzie w ic pracują. Malo komu chce się szukac i dopasowywać części.
Ja zrobiłem tak jak napisałem bo faktycznie w jednym takim małym sklepie pan mi zaproponował sprowadzenie bodajże spidana ale cena 300zl przy wartości auta 1000zl troche mnie przerazila. Po za tym wtedy bylem jeszcze niepracującym licealista i robiłem tak by auto jeździło i starałem sie naprawiać wszystko sam po jak najmniejszej kasie bo byl wybór albo paliwo i tańsze/używane czesci albo nowe czesci i jazda busem przez miesiąc. Wybór chyba oczywisty w przypadku tego ,ze do liceum mialem bardzo slaby dojazd.
Reasumując postawiłem na używany oryginał
ololysy:
Będę zmuszony do wymiany przegubu. Jakie firmy proponujecie, żeby chwilę dłuższą pojeździc?
kosmos2011:
Tak jak już pisałem w temacie przegubów do SM. Parametry przegubu zewnętrznego do G6BA 4WD ASB to 27x60x27 ABS 52 średnica wew pierścienia 90 mm.
--- Cytat: "kosmos2011" ---Jedyny sensowny jaki znalazłem to Metelli 15-1543
https://eautosklep.com.pl/przegub-metelli/15-1543,121,15~61543MET,a.aspx
--- Koniec cytatu ---
Poniżej zestawienie zamienników ale co będzie w kartonie to zagadka.
ololysy:
Dzięki, Kosmos. Jak zwykle jesteś nieoceniony...
Nawigacja
[#] Następna strona