Autor Wątek: [Tucson] oryginalne radio cd tucson  (Przeczytany 26518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bobek310

• Giełda
[Tucson] oryginalne radio cd tucson
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Czerwiec 2016, 21:50:05 »
Czy mogłabyś wrzucić fotkę tego mikrofonu?

Offline Mirek

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Czerwiec 2016, 00:08:16 »
Przestało mi działać radio kenwood w Tucsonie - zacinał się odtwarzacz CD aż się zaciął na "amen" - płyta została w środku i nic nie działa. Podpowiedzcie proszę jak wyciągnąć je na zewnątrz celem naprawy ?  Co trzeba rozmontować i w jakiej kolejności ?   :oops:

[ Dodano: 2016-06-29, 00:11 ]
Oczywiście chodzi mi o wyciągnięcie radia celem jego naprawy  :roll:

Violetta

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Czerwiec 2016, 08:43:33 »
Cytat: "bobek310"
Czy mogłabyś wrzucić fotkę tego mikrofonu?

Offline Brt

• Administrator
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Czerwiec 2016, 08:12:29 »
Mirek, Poszukaj tematu o demontażu konsoli. Nie jest to skomplikowane...

Offline Mirek

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Czerwiec 2016, 23:04:08 »
"Nie jest to skomplikowane" - szukanie tematu czy demontaż konsoli ?  - dzięki - będę szukał  :oops:

[ Dodano: 2016-06-30, 23:10 ]
Niestety nic nie znalazłem - dzięki za pomoc  :-/

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Lipiec 2016, 18:44:39 »
Demontaż http://www.sound-repair.com/index.php/hyundai-tucson-05-07-stereo-removal-instructions/

Czy przypadkiem nie jest tak że radio HN445 było dokładane w salonie i mikrofonu fabrycznie nie było na wyposażeniu.

Offline Mirek

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Lipiec 2016, 00:12:25 »
Thank you very much. For this is what I meant.
Best regards.  :-)

Offline Foggy

• HKP
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwiec 2018, 11:55:44 »
Witajcie,
Dawno dawno temu poruszałem już ten temat, ale dałem sobie spokój, były inne, ważniejsze sprawy. :arrow:
Chodzi o zestaw głośnomówiący w jak rozumiem oryginalnym radio. Wszystko działało, natomiast nikt mnie nie słyszał. Ostatnio zająłem się tym ponownie.
Rozkręciłem kokpit, znalazłem przewód idący od radia, ale co dziwne, przewód szedł słupkiem do podsufitówki przy głowie pasażera... na końcu przewodu znalazłem nic, tzn przewód wyglądał, jakby był zerwany. Mikrofonu już nie szukałem pod podsufitówką.

Przeniosłem przewód nad głowę kierowcy, dolutowałem inny mikrofon, ale system nadal nie działa. Mam jeszcze inny mikrofon od zestawu głośnomówiącego od starego telefonu Sony-Ericsson, ale zanim zawalczę dalej, chciałem zapytać, czy ktoś z Was zna to dziwne, oryginalne radio Autonet HN445JMEUABCA? z tyłu jest kostka (ale nie ma tam miejsca na mikrofon), oraz złącze na 2 piny i na logikę (i na bazie idącego od niej przewodu) musi to być złącze mikrofonu.

Czy ktoś posiada może instrukcję do tego radia? jaki mikrofon producent tam przewidział? a może ktoś dokładał już do tego mikrofon i ma jakieś wrażenia jak to działa?