Witajcie,
Dawno dawno temu poruszałem już ten temat, ale dałem sobie spokój, były inne, ważniejsze sprawy. :arrow:
Chodzi o zestaw głośnomówiący w jak rozumiem oryginalnym radio. Wszystko działało, natomiast nikt mnie nie słyszał. Ostatnio zająłem się tym ponownie.
Rozkręciłem kokpit, znalazłem przewód idący od radia, ale co dziwne, przewód szedł słupkiem do podsufitówki przy głowie pasażera... na końcu przewodu znalazłem nic, tzn przewód wyglądał, jakby był zerwany. Mikrofonu już nie szukałem pod podsufitówką.
Przeniosłem przewód nad głowę kierowcy, dolutowałem inny mikrofon, ale system nadal nie działa. Mam jeszcze inny mikrofon od zestawu głośnomówiącego od starego telefonu Sony-Ericsson, ale zanim zawalczę dalej, chciałem zapytać, czy ktoś z Was zna to dziwne, oryginalne radio Autonet HN445JMEUABCA? z tyłu jest kostka (ale nie ma tam miejsca na mikrofon), oraz złącze na 2 piny i na logikę (i na bazie idącego od niej przewodu) musi to być złącze mikrofonu.
Czy ktoś posiada może instrukcję do tego radia? jaki mikrofon producent tam przewidział? a może ktoś dokładał już do tego mikrofon i ma jakieś wrażenia jak to działa?