Forum > Tucson JM
[Tucson] oryginalne radio cd tucson
Violetta:
Witam, Kamilczarny!
Widzę że jesteśmy w podobnej kropce. Ja też usiłuję połączyć telefon z radiem, z tą różnicą że nie mam w ogóle instrukcji. Czy Twoje radio to HN445? Jeśli tak to czy możesz mi podpowiedzieć gdzie szukać instrukcji albo proszę o fotki z taj części instrukcji dotyczącej radia
Pzdr.ViolettaD
Mirek:
A ja myślałem, że radio kenwooda jest radiem oryginalnym w Tucsonie - gra ładnie ale wygląda na retro - lata 90 :roll:
DjKosmit:
--- Cytat: "kamilczarny" ---Witam panowie od niedawno mam hundai Tuscon z 2008 roku i mam orginalne radio z bluetooth i niestety nie moge skonfigurować kupiłem nawet specjany telefon taki jak jest wymagany w książce wiec prosił bym o pomoc jesli jest to mozliwe
[ Dodano: 2015-04-06, 11:57 ]
Witam wszystkich juz kiedyś poruszałem ten problem ale nadal nie mogę sobie poradzić z oryginalnym radiem Hyundai Tuscona z roku 2008 te radio ma wbudowany zestaw bluetooth i ja za bardzo nie mogę sie połączyć przez tel z radiem jeśli ktos posiada jakieś informacje był bym wdzięczny za pomoc
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami:
- Włącz Bluetooth w telefonie, tablecie, smartfonie (wybierz opcję również widoczny dla innych urządzeń)
- Naciśnij i przytrzymaj przez 2 sekundy przycisk PAIR w radiu
- Na wyświetlaczu radia pojawi się napis PAIR START
- Uruchom wyszukiwanie urządzeń w managerze bluetooth w Twoim telefonie
- Gdy telefon znajdzie Bluetooth radia wyświetli go na ekranie telefonu.
- Wybierz i dodaj urządzenie do telefonu
- Jeśli poprosi o kod PIN wpisz 0000
- Gdy połączenie przebiegnie pomyślnie, na ekranie radia pojawi się ikona Bluetooth
Co ciekawe na forum opisują że można odtwarzać utwory z pamięci telefonu przez Bluetooth na radiu. Nie potwierdzam trzeba to sprawdzić.
Daj znać czy działa :)
Foggy:
Witajcie
Nie znalazłem innego wątku w archiwum, więc podpinam się pod bieżący.
Mam Tucsona 2008r z fabrycznym radiem z bluetooth. Sparowałem z nim 3 telefony bez najmniejszych problemów.
Problem pojawia się jak chcę do kogoś zadzwonić. Rozmówcę słyszę idealnie, ale rozmówca nie słyszy mnie w ogóle.
czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? szukam miejsca gdzie zainstalowany jest mikrofon (trop prowadzi pod słupek przy szybie po stronie kierowcy, tam, gdzie również zainstalowana jest poduszka).
Jeżeli ktoś już to przerabiał to prośba o poradę. Być może (co byłoby dziwne) mikrofon jest do wymiany, lub nie ma go w ogóle... (co byłoby jeszcze dziwniejsze)
Pozdrawiam
Violetta:
Potwierdzam że można odtwarzać muzykę i inne dźwięki (np. z gry) w radio. Gdy telefon jest połączony z Bluetooth to sam przechwytuje te dźwięki.
[ Dodano: 2016-06-28, 20:37 ]
Foggy, u mnie mikrofon 🎤 jest przymocowany do osłony od słońca przede mną, więc bardzo blisko, więc jeśli go nie widzisz to zapewne go nie ma. A jesli jest schowany to nie ma prawa wyłapać Twojego głosu.
Nawigacja
[#] Następna strona