Najlepsze forum o Hyundaiu w Polsce
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
. Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Witamy w HKP 2.0 :-)
Strona główna
Forum
TinyPortal
Download
Baza silników
Kontakt
Zaloguj się
»
Forum
»
Auta i problemy
»
Lantra
»
problem z obrotami po przełączeniu na benzynę ratunku
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: problem z obrotami po przełączeniu na benzynę ratunku (Przeczytany 2562 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
esculap80
Gość
«
dnia:
01 Listopad 2008, 14:47:17 »
witam użytkowników. Od pewnego czasu mam problem z silniczkiem jeżeli przełącze go na benzynę. Objawy są takie: odpala i ssie na zimnym bez problemu trzyma obroty.po ruszeniu z jedynki i wysprzęgleniu chcąc wrzucić wyższy bieg lub po wysprzęgleniu jedynki i hamowaniu silnik gasnie lub obrty spadają do ok 250 RPM. stało się to niebezpieczne ponieważ mój hultaj zgasł mi raz na skrzyżowaniu przy niezłej prędkości i prawie wyrżnąłem w kamienice bo przy zgaszonym silniku poszło się szczypać wspomaganie hamulca i kierownicy(myślałem że wyrwe kolumne kierowniczą). Natomiast na LPG jest wszystko igła.
czy może być to wina modułu sterującego przy kolektorze ssącym czy może problem z wtryskiwaczami, byłem u mechanika mówi że nie ma zielonego pojęcia co może być przyczyną.POMOCY!!!!
BartBartez
Gość
«
Odpowiedź #1 dnia:
01 Listopad 2008, 21:41:09 »
Raczej wtryskiwacze. Czytaj tutaj :
http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=1171&highlight=spalanie
esculap80
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
02 Listopad 2008, 20:09:24 »
no tak ale na jałowym biegu jest wszystko ok dopóki nie zacznie się hamować lub podwyższać biegi
próbowałem z STP nic nie pomaga , jeżdżę na raczej dobrym paliwie , tankuje tylko na statoil
---
Brt85: Używaj opcji Edytuj. Czytaj regulamin!
esculap80
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
09 Listopad 2008, 14:08:42 »
to jednack chyba wtryskiwacze dzięki
pozdro :-)
daroreczek
Gość
«
Odpowiedź #4 dnia:
18 Listopad 2008, 20:47:52 »
witam wszystkich mam problem ze swoim hultajem a mianowicie taki na benzynie nie dodajac gazu obroty mi skacza raz w góre raz w dół kiedys odłaczyłem taki element który mozna wykrecic jest podobny do czujnika tempertury ale jest mniejszy i jest wkrecony w przepustnice gdy wypi
Ą
łem kostke to silnik równo chodził tylko był słabszy ten element który był podłączony mała kostka to nie jest silniczek krokowy i pytanie jak tyo sie nazywa bo chciał bym kupic nowy bo to mozliwe ze jest główna przyczyna skakania obrotów prosze o odpowiedz
esculap80
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
28 Listopad 2008, 20:00:22 »
jest to potencjometr przy kolektorze ssącym ale stary -tego się nie demontuje .kosztuje on ok 80-100 zł
:-D
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
HyundaiKlub.pl
»
Forum
»