Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

SILNIK DO INSTALACJI LPG W SANTA FE

(1/2) > >>

shaggy_pl:
Przymierzam się do kupna Santa Fe I
Jeszcze nie dawno byłem przekonany co do zakupu auta z silnikiem 2.0 crdi, ale nie jestem pewien czy moc tego silnika będzie wystarczająca i urodził się pomysł zakupu wersji benzynowej. Który silnik będzie najlepszy do zamontowania w nim gazu ? Zależy mi na trwałości, nie koniecznie na mocy - właściwie wszystkie benzyny są mocniejsze od diesli. Proszę o pomoc :-)

mirek70:
Witam...
Miałem Santa Fe I 2.0 2WD przez 6 lat, zaraz po zakupie założyłem instalację gazową przez cały okres użytkowania Lpg musiałem wymienić tylko cewkę...nie był to demon prędkości lecz na mój użytek w zupełności wystarczający spalanie 10-12 litrów
Teraz od 2 lat mam Santa Fe II 2.7 V6 z instalacją Lpg i tutaj mocy i prędkości nie brakuje lecz spalanie jest większe 13-15 litrów
Najlepiej jeśli miałbyś okazję pojeżdzić takimi autami z instalacją Lpg ... silnik 2.0, 2.4, 2.7
i wybrać co najlepiej odpowiada...

Pozdrawiam
Mirek

Brt:
Jest wiele informacji na forum odnośnie tych silników, jak i LPG.
Wystarczy poszukać...

Martin287:
Witam a może mała podpowiedzi w jakim dziale szukać informacji o lpg do silnika 2.7 . Z Gory dziękuje za pomoc. ;-)

Speedy112:
Kolego wejdz na forum gazownicze (gazeo lub lpgforum) tam znajdziesz co Ci potrzeba.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej