Forum > i30 FD

[i30] [i30] Tarcze+ klocki jakie zestawy na przód i tył

<< < (2/5) > >>

sisimon:
Witam. Czy ten komplet TRW DF 6123 i GDB3474 będzie pasował do mojego hultaja ?
i30CW 1.6 benzyna 126KM z 2009 r. nr VIN : TMADC81DAAJ010248
Komplet na allegro kosztuje 337 zł z przesyłką. U mechanika koszty wymiany to 70 zł. Czy gdy je kupię to poradzę sobie sam z tą wymianą ? Zastanawiam się tylko czy nie będę miał problemu z hamulcem ręcznym. Muszę kupić nowy komplet bo koszmarnie mi piszczy z lewej strony jak hamuję (zwłaszcza gdy hamuję delikatnie). W ASO mi czyścili i szlifowali klocki w ubiegłym roku ale to nic nie dało. Zresztą i tak w tym roku mówili że pasowałoby wymienić cały tył.
PS. Zauważyłem że na feldze aluminiowej dość mocno osadza się czarny pyłek (myślę że jest problem pochodzący od hamulców).

weuek:
Czy sobie poradzisz, to nikt nie zgadnie, bo możesz nie mieć klucza w odpowiednim rozmiarze (do odkręcenia zacisku od jarzma).

Osad z klocków to nie problem, tylko normalny skutek zużywania się materiału ciernego. Schodzi ładnie krwawiącymi preparatami do mycia, na przykład tuga alu teufel.

adrianc90:
Tak, będzie pasował.

Z ręcznym nie będziesz miał problemu, bo w tych autach są tarczobębny. Max co byś musiał zrobić to odpiąć linkę, choć wydaje mi się, że też nie potrzeba. Największym problemem może się okazać cofnięcie tłoczka. Musisz sobie popatrzeć na forach na patenty ludzi na wciskanie bądź wkręcanie tłoczka. Będzie ci potrzebne do tego jakieś ustrojstwo. Przypuszczam, choć pewności nie mam, bo nie rozbierałem, że tłoczek z tyłu w naszych autach jest wkręcany, tak jak w większości aut.

Szczerze to jak miałem kiedyś kilkunastoletniego golfa to lubiłem się pobawić w takie rzeczy, ale teraz jak miałbym wymieniać tylne hamulce biorąc pod uwagę, że mechanik zrobi to za 70 zł to musiałbym być chyba ostro pijany  :mrgreen:

kosmos2011:
TRW DF 6123 i GDB3474 ten komplet będzie pasował.

Do tego szczęki hamulcowe 58350-1HA00, TRW GS8757

adamos75:
Witam a jaki komplet TRW na przód  będzie pasował do mojego auta 1,6 crdi  i30cw 90KM 2008r ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej