Forum > i40 VF

[i40 VF] Tarcze hamulcowe w i40

<< < (16/22) > >>

Alfred:
Siemka:) wiem, że temat był już poruszany ale zapytam już z ciekawości po waszych doświadczeniach. Będe musiał wymienić w swoim i40 klocki i tarcze z przodu. Mam felgi na 16 wiec będe kupował tarcze z mniejsza srednica. I pytanie do Was :) jakie polecacie. Na allegro sprzedaja duzo zestawow. Do wyboru:
- BREMBO
- TRW
- ATE
- ZIMMERMANN
Cena mniej wiecej taka sama,. TRW są tylko z 100zl tansze.
Pytanie do was:) które będą najlepsze:) i jaką firme polecacie?

Alonzo_:
Nie wiem które sa najlepsze bo tu zdania są mocno podzielone.
Ja założyłem  teraz z przodu mikody nawiercane i nacinane ( z nadzieją że lepiej odprowadzą ciepło i się nie będą wichrować zbyt szybko) plus klocki textara. Hamuje to bardzo fanie. A jak długo wytrzyma...sam jestem ciekaw.

mortens:
Dołączam się do tematu. W serwise Hyundai jaremko jak zapytałem jaki jest koszt wymiany klocków+tarcz (przód) oraz samych klocków tył krzyknęli 2700zł... czy w innych serwisach u was ceny są podobne? Chyba jednak warto samemu zakupić i wymienić tarczę bo kwota wyjdzie przez pół :)

Alonzo_:
Nawet się nie zastanawiaj.
W ASO założą Ci to samo dziadostawo co masz/miałeś.
Ja zapodałem za końcówkę kwoty ASO to co wyżej i było naprawdę dobrze a po niedługim czasie zmieniłem jeszcze tył (coś niedrogiego było ale musze poszukać fakturę bo nazwy nie pamiętam) i teraz na tym zestawie hamulce są takie jakich nigdy ten samochód nie miał. Zajebiste poprostu.  I na razie wszystko jeżdzi OK.

Venom:
u mnie zero problemów z tarczami. Niedawno założyłem nowe  klocki bo stare się skonczyły i tyle.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej