Forum > i40 VF
[i40 VF] Tarcze hamulcowe w i40
Hants:
Czy dobrze rozumiem, że wymieniałeś tarcze już trzykrotnie, a Twój problem nie jest jakoś szczególnie popularny wśród innych posiadaczy tego samego modelu?
Zrób tak, kup jakieś tanie tarcze, albo przetocz swoje.
Kup to:
Po założeniu idealnie prostych tarcz, dokręć i odkręć koła, po czym zmierz odchył najdokładniej jak potrafisz.
To urządzenie pozwoli Tobie również na sprawdzenie felg i piast, które przed instalacją powinny być czyste niczym jądra przed trzecią randką.
Jarzyna15:
No mechanik sprawdzał takim czujnikiem piasty i są rzekomo dobre.
bedik:
Miałem podobne problemy w i20. Wydaje mi się że problem z biciem nie jest kiepska jakość tarcz chamulcowe, ale problemy z zaciskiem chamulcowym które lubią się zapiekac. Jak zobaczyłem w jakim stanie zaciski były po serwisie auta w ASO to zrozumiałem dlaczego się tarcze krzywily. Prowadnice zacisków nikt nie dotykał, nie czyści, nie smarowal. Teraz raz w roku staram się przesmarowac prowadnice zacisków aby lekko chodziły i nie grzaly tarczy. Problemów już nie ma
Hants:
--- Cytat: "Jarzyna15" ---No mechanik sprawdzał takim czujnikiem piasty i są rzekomo dobre.
--- Koniec cytatu ---
No to płać mechanikowi za sportowe klocki, tarcze, zaciski i tłoczki.
Chcesz mieć coś zrobione dobrze, to musisz zrobić, a przynajmniej samemu sprawdzić co jest zrobione/do zrobienia.
orzelek:
Witam Panie i Panowie mam pytanie czy przy wymianie klocków tył i przód z autohold i elektrycznym rocznym potrzeba jakiegoś oprogramowania do odblokowania czy tak jak przy zwykłych układach, wyciągam stare cofam tloczek zakładam nowe i jeżdżę? Hyundai i40 2011 rok 1.7 crdi 116KM
Nawigacja
[#] Następna strona