Forum > i40 VF
[i40 VF] UWAGA !!!!! pęka rama dachu w i40 kombi ( zdjęc
Piotr1234:
Do posiadaczy Hyundai i40 kombi.
Pilnie poszukuję właścicieli samochodów w których zaobserwowano wgniecenia ramy dachu.
W związku z wadą konstrukcyjną karoserii szykowany jest pozew zbiorowy przeciwko Hyundai Motor Poland Sp. z.o.o w Warszawie o wymianę produktu na wolny od wad fabrycznych, lub zwrot gotówki z dnia zakupu.
kontakt : piotrbusko@vp.pl
Marcin12:
Hej Piotr
Cos nowego w sprawie ?
Dziś po umyciu pod słonce zauważyłem dwa małe wgniecenia na ramie dachu, czyli i chyba mnie dopada.
Przejechane 40.000 rocznik 2012.
Do pozwu się nie dołożę, bo samochód kupiony w Danii.
Ale chce monitorować sprawę, bo nie wiem jak z serwisem gadać.
Myślisz żeby już interweniować czy poczekać jeszcze aż się zrobią większe albo pojawi się ich więcej ?
Zostało jeszcze 2 lata gwarancji i nie mam zamiaru odpuszczać.
Pozdrawiam
Marcin
Piotr1234:
Hej Marcin
Proponuję interweniować, gdyż jest to poważny błąd konstrukcyjny. Możesz zobaczyć i wykorzystać zdjęcia z facebook anty hyundai gdzie zamieszczone są zdjęcia wadliwych i40.
W/g opinii rzeczoznawcy jest to wada konstrukcyjna, tylko Hyundai nie chce się przyznać do błędu. Jak możesz podeślij zdjęcia i nr vin na piotrbusko@vp.pl
Marcin12:
Piotrek a jak się ma sprawa z pozwem? jak daleko zaszła?
Chyba wole poczekać jak już będzie jakieś konkretne rozwiązanie.
Podejrzewam ze teraz będą próbowali mnie spławić.
Nie wiem ile osób tutaj ma podobne problemy.
Podejrzewam ze na pewno są, ale ludzie są nieświadomi tego.
Pośmigam jeszcze po kilku sprzedawcach gdzie stoją podobne roczniki i sprawdzę czy maja podobne problemy.
Zdjęcia spróbuje pstryknąć w weekend, ale obawiam się ze nie będzie na nich tego widać, bo na razie nie są to jakieś wielkie wgniecenia.
Pozdrawiam
Marcin
malutki83:
Witam
W jakich wersjach wyposażeniowych lub silnikowych problem występuje i w jakich rocznikach I40?
Nawigacja
[#] Następna strona