Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Filtr cząsteczek stałych

<< < (6/6)

kosmos2011:
No właśnie jeśli masz VGT to znaczy że masz silnik 103 kW czyli nie ten słaby.

witas:
Witam, też proszę o pomoc w rozszyfrowaniu VIN- a

KMHSH81WP6U035569

Santa Fe 2006 , 2.2 crdi
  Czy posiada dwumasę , dpf i jakie jest wyposażenie.
 Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

kosmos2011:
Ttt1970 sprawdź numer silnika powinien być taki D4EA3241247.

Żeby sprawdzić czy turbina ma VGT sprawdź czy jaki jest kształt przyłącza do kolektora (trójkąt lub kwadrat).

Strona www.historiapojazdu.gov.pl  pokazuje dane które urzędnik laik wpisał w dowód rejestracyjny przy pierwszej rejestracji w Polsce.

To że w dowodzie rejestracyjnym jest błąd to nic nowego w gruncie rzeczy najważniejszy jest vin.

[ Dodano: 2016-01-01, 19:41 ]

Witas data produkcji to 2006-03-03 czyli musisz u Administratora poprawić w profilu z 2005 na 2006.

http://hyundai.afora.ru/eur/vin/kmhsh81wp6u035569%20/

Posiada jak to w D4EB dwu-masę, ale z racji EURO3 nie ma Dpf.

Wyposażenie tak ogólnie:

Oryginalny alarm+centralny zamek na pilota

Czujnik do alarmu na podszybiu.

Elekt. szyby przód i tył.

Immo

PTC dodatkowa elektryczna grzałka w układzie ogrzewania

ESP, ABS

Elekt. i podgrzewane lusterka.

Skórzana tapicerka.

Elektryczne i podgrzewane siedzenia.

Tempomat

Klimatronic

witas:
Dzięki serdeczne , pozdrawiam

ttt1970:
Dzięki kosmos2011-jesteś wielki-stawiam pifko za pomoc,jak na razie nie wnikam w numer silnika,bo parkuję pod chmurką i nijak nie sprawdzę nr silnika ,ale dzisiaj zauważyłem na rurze dolotu napis vgt i podejrzewam,że zmienna geometria turbawki,zresztą układ gruszki podciśnienia podobny jaki miałem w lagunie 1,9dci 120km-co i tak mnie dziwi i zaczynam podejrzewać swap silnika,ale po elementach blach i zabezpieczeniu antykorozyjnym komory silnika nie wygląda na bity.Dzisiaj przy -15 mrozu i tak sie nagrzebałem ,bo nijak nie chciał odpalic,dopiero wieczorem jak dostał dawkę samostartu i ładowaniu akumulatora,jutro walczę dalej bo diodowy wskaźnik ładowania trochę słabo pokazuje-tylko 3 diody(alter nie świeci),a ELM po połączeniu z telefonem pokazuje 13,5v,więc muszę dojść co jest grane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej