Forum > Lantra
[Lantra J2] Nowe opony letnie
Cezary51:
--- Cytat: "Złośnik" ---Co do Dayton'ów - doskonałe opony do doskonalenia poślizgów bocznych w lecie i na mokrym jak i nawet suchym. Dla osób szukających wrażeń, miałem 2 lata i w zimie dodatkowo doskonałe są by rozgrzać się w drodze do i z pracy. W dłuższe trasy w zimie też są świetne na rozgrzanie - ilość postojów i możliwości odkopywania auta z zasp saperką - bezcenna.
Stosunek jakości do ceny jest odwrotnie proporcjonalny do długości uzyskiwanego poślizgu podczas normalnej jazdy - jest on - zawsze!!!!
Odradzam te opony - są tak nieprzewidywalne, że nie warto narażać życia. Kontakt z podłożem jest znikomy w lecie i na suchym a co dopiero w zimie. Ja wiele już zjeździłem km i mam spore doświadczenie za kierownicą - i tylko dlatego jeszcze dzisiaj żyję. Na każdym zakręcie nawet w zakresie normalnych prędkości auto stawia bokiem. Strasznie twarde opony i strasznie szybko się ścieraj.
--- Koniec cytatu ---
Bzury Kolego piszesz. Jeżeli w zimie jeździsz na letnich( bo o takich mowa) to nic dziwnego, że masz problemy.Mam Dayton D 210 oczywiście letnie na lato, na zimę Uniroyal
MS Plus 77. Wracając do letnich Daytonów zupełnie nie zgadzam się z Twoją opinią. Lubię jeździć z dużymi prędkościami na drogach typu A i S, i te ( D 210) doskonale radzą sobie w każdych warunkach. Nigdy nie miałem problemu z poślizgiem, czy utratą przyczepności. Nigdy też nie kupuje opon używanych. Tu można poczytać opinie
http://www.oponeo.pl/dane-opony/dayton-d-210-195-65-r15-91-h#90276571_reviewslist
Nawigacja