Forum > i30 FD

[i30 FD] 1.4 Problem z silnikiem

<< < (10/16) > >>

kosmos2011:
Żadna mikstura już nie pomoże trzeba zrzucić głowice. Po remoncie porządnie ustawić gaz i kontrolować luzy zaworowe nie co 90 tyś km tylko co 30 tyś km.

srbastek:
Miałem zadać podobne pytanie to podepnę się pod ten temat. Dzisiaj się dowiedziałem że serwis przy 90 tyś km nie sprawdzili luzów zaworowych. Muszę to zrobić w przyszłym miesiącu. Czy brak regulacji w/w luzów objawia się jakimiś dźwiękami, szarpaniem czy problemy z odpalaniem? I z tego co wiem to do silnika g4fa ciężko dostępne są szklanki do regulacji.

PS. Aktualnie mam 125tys km.

kamilkarl:
Ja sie tam nie znam, ale wydaje mi sie ze tl przerost formy nad trescia; cos w stylu zmieniaj olej bo silnik zajedziesz stare merce robily duzo km bez zmiany oleju. I gdyby nie rdza i zaawansowany wiek silnkki pewnie dobijaly by do ogromnych przebiegów.  A wracajac do twojegl zapytania to kosmos ci pomoze ja sie nie zna, stad ten temat. Podobno slychac glosniejsza prace zaworow i nierowno pracuje
Silnik, to co napisales czyli nastepstwa niesprawnych zaworow czyli cyklu dolotu i wylotu spalin/mieszanki

Adrian:
A ja chciałem podpiąć się pod temat i zapytać z ciekawości ile usługa regulacji luzów powinna kosztować?

mati12215:

--- Cytat: "srbastek" ---Miałem zadać podobne pytanie to podepnę się pod ten temat. Dzisiaj się dowiedziałem że serwis przy 90 tyś km nie sprawdzili luzów zaworowych. Muszę to zrobić w przyszłym miesiącu. Czy brak regulacji w/w luzów objawia się jakimiś dźwiękami, szarpaniem czy problemy z odpalaniem? I z tego co wiem to do silnika g4fa ciężko dostępne są szklanki do regulacji.

PS. Aktualnie mam 125tys km.
--- Koniec cytatu ---

Słychać wtedy takie pykanie/pukanie przy dodwaniu gazu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej