Forum > i30 FD
[i30 FD] 1.4 Problem z silnikiem
srbastek:
Czytam wasze wypowiedzi i nie wiem czy już się bać? U mnie na szczęście żadnych takich objawów nie mam, a przebieg 123 tyś km.
bobekos:
Wiesz nie ma się co obawiać, nie każdy może mieć tą przypadłość... Większość użytkowników i30 jeździ pewnie dopóki czegoś nie słychać, czuć podczas jazdy albo dopóki kierownica się trzyma jak mój sąsiad mówi ;)
sebooogo:
Witajcie
Przeczytałem już kilka tematów na necie i chciałem się upewnić co może być ostateczną przyczyną i jakie mogą być koszta naprawy w moim I 30.
Od miesiąca silnik zaczął klekotać jak był zimny ale ze względu na to że nie mam czasu, nie pojechałem od razu do mechanika i po pewnym czasie stuki się nasiliły i zaczęła mrugać dioda od układu zapłonowego. Przy pierwszej wizycie okazało się że wypadają cylindry 1,2 i 3. Została wymieniona cewka i wykasowane błędy. Niestety to pomogło do następnego poranka gdzie rano samochód po odpaleniu chodził jak ciągnik i świeci się lub mruga w/w kontrolka. Po rozgrzaniu silnik pracuje normalnie... no prawie normalnie bo kontrolka gaśnie ale słychać lekko nierówną pracę (straty mocy nie zauważyłem). Pojechałem do mechanika ponownie i nadal pojawiają się wypadające cylindry. Dodatkowo zmierzono ciśnienie na cylindrach i: 1 cylinder ma 8bar, 2 - 9bar, 3 - 10 bar i 4 - 11 bar (wielkości mniej więcej bo nie pamiętam dokładnych wskazań).
Mechanik powiedział, że prawdopodobnie jest nieszczelność na zaworach ale w tym silniku szklanki są niewymienialne i regulacja zaworów znajduje się pod wałkami rozrządu. Wg niego naprawa będzie kosztować 2000+ zł jeżeli chce się to zrobić dobrze?
Mieliście już doświadczenie z naprawą tego Hyundai'a?
Hyundai z 2009r. 1,4 lpg (założony przy 80 000km) obecnie na liczniku 111000km (olej zalany na maksa, i wymieniany po 15 tyś km, nigdy nie zauważyłem aby wziął od wymiany do wymiany choć trochę oleju).
kosmos2011:
Na górnej belce forum jest profil tam możesz zmienić typ silnika na G4FA zamiast diesla którego wybrałeś przy rejestracji na forum.
Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj. Temat o tego typu problemach z silnikiem G4FA już istnieje.
--- Cytat: "sebooogo" ---1 cylinder ma 8bar, 2 - 9bar, 3 - 10 bar i 4 - 11 bar
--- Koniec cytatu ---
Wartość standardowa 12,5, minimalna 11 różnica między cylindrami 1.
--- Cytat: "sebooogo" ---Mechanik powiedział, że prawdopodobnie jest nieszczelność na zaworach ale w tym silniku szklanki są niewymienialne
--- Koniec cytatu ---
Luz zaworów reguluje się wymiennymi popychaczami co 90 tyś km (bez LPG), w tym przypadku LPG zabiło głowice i regulacja nic już nie pomoże. Zostaje remont głowicy lub wymiana takie uroki LPG w silniku G4FA.
Tutaj dodatkowa lektura http://forum.mojaceed.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=zawory
sebooogo:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Na górnej belce forum jest profil tam możesz zmienić typ silnika na G4FA zamiast diesla którego wybrałeś przy rejestracji na forum.
--- Koniec cytatu ---
Już zmieniłem :)
--- Cytat: "kosmos2011" ---Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj. Temat o tego typu problemach z silnikiem G4FA już istnieje.
--- Koniec cytatu ---
Szukałem, widocznie moje słowa kluczowe nie pasowały do rozeznania problemu na forum :)
--- Cytat: "kosmos2011" ---Luz zaworów reguluje się wymiennymi popychaczami co 90 tyś km (bez LPG), w tym przypadku LPG zabiło głowice i regulacja nic już nie pomoże. Zostaje remont głowicy lub wymiana takie uroki LPG w silniku G4FA.
--- Koniec cytatu ---
Znajomy proponuje żebym spróbował Ceramizera aby przeczyścił cylindry. podobno jeżeli problem dotyczy zaworów może pomóc po wyczyszczeniu nagaru. Próbowałeś tej metody? Może pomóc?
Nawigacja
[#] Następna strona