Forum > i30 FD
[i30 FD] 1.4 Problem z silnikiem
robaszek127:
Silnika nie opłaca się remontować skoro był przytarty bo i tak nie wyjdzie taki jak go fabryka złożyła. Jeśli się przytarła tylko głowica to najlepiej kupić drugą i tyle. A na przyszłość lepiej sprawdzać ile jest oleju bo musiał być grubo poniżej minimum, skoro zaświeciło się smarowanie i stąd powycierane wałki. Szczególnie, że ten silnik nie słynie z pancernej budowy.
gto.ferrari.599:
Dokładnie "robaczek" :)...
Jestem tego samego zdania...
Kupienie tego silnika przynajmniej w 90% sprawnego graniczy z cudem...
A i jakbyś zdecydował się tylko na głowicę to sprawdź jakie śruby były zastosowane M9x1,5 czy M10x1,5...
VeAk:
Ok czyli najprawdopodobniej trzeba będzie wymienić głowice.
Czy na allegro są jakieś całe komplety z wałkami rozrządu czy głowice i wałki osobno trzeba kupić??
np. jest coś takiego
http://allegro.pl/glowica-hyundai-i30-kia-ceed-1-4-16v-kpl-oryginal-i5051479740.html (tylko tutaj wałki jeszcze chyba trzeba)
http://allegro.pl/glowica-kia-ceed-hyundai-i30-1-4-1-6-16v-g4fc-i5289057479.html < tutaj dużo taniej
Czy przy tym remoncie rozrząd będę musiał wymienić też czy nie koniecznie??
Przed pójściem do mechanika chcę się jak najwięcej dowiedzieć, żeby znowu się nie "naciąć"...
A i jeszcze jedno pytanie obecnie tak jak mówiłem dziwny dzwięk pojawia się tylko przy 2300 obr. Trzeba to już robić jak najszybciej, czy jeszcze można pojeździć??
gto.ferrari.599:
Jeździć... Nie jeździć? Jak chcesz jeżeli się nie pogłębia stukanie to na razie jeździj... Jak padnie to pewnie cały motor...
Jeszcze trzeba by sprawdzić panewki korbowe jak i główne... (najdalej od pompy oleju)
Miki1975:
Witam.
Mam podobny od niedawna problem z dzwonieniem i stukami w silniku. Samochód skończy za miesiąc 4 rok.
Pojawiło się dzwonienie i stuki które są okresowe w specyficznej sytuacji gdy samochód jedzie pod górkę lub nawet niewielkie wniesienie (nie zawsze)
Oto objawy:
Metaliczne stuki (dzwonienie) pojawiają się przy nagrzanym silniku - występują przy obciążeniu i niskich prędkościach obrotowych silnika ~2000 - 2300 obr.
Pojawia się też inny dźwięk głuchy, stłumiony (klekot, terkotanie) bardzo wyraźny pod obciążeniem, natomiast po puszczeniu nogi z pedału gazu zupełnie znika by pojawić się dodaniu gazu.
Przy jeździe po równym terenie czy też z górki nic podejrzanego nie słychać. Problem czasami się pojawia przy jeździe po górkę lub wzniesienie.
Oddałem samochód do serwisu - nie stwierdzono żadnych błędów przy diagnostyce silnika - przez tydzień jeździli nim też nic nie słyszeli - mówili coś o spalaniu stukowym tylko. Następne badanie diagnostyczne silnika przy 4 przeglądzie gwarancyjnym. Pozostał mi tylko jeszcze rok gwarancji.
Nawigacja
[#] Następna strona