Forum > i30 FD

[i30 FD] 1.4 Problem z silnikiem

<< < (4/16) > >>

VeAk:
Jak ja te zdjęcia mam zrobić musiałbym coś rozebrać ale za bardzo się na tym nie znam...
No chyba, że nie jest to jakieś duże przedsięwzięcie :P

Oleju mogło nie byc wtedy co mi kontrolka mrugała... Na bagnecie już wtedy nie było ale z drugiej strony samochód był w ruchu więc wątpię żeby już nic tam nie było. To raczej niemożliwe...

gto.ferrari.599:
Jeżeli alladyn mrugnął choć na 3 sekundy to masz górę (wałki) przytarte (jakby to zdarzyło się na wolnych obrotach to może nic by się nie stało ale jak auto było w ruchu to raczej pozamiatane...
Nie bierz się sam jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie... Zbyt skomplikowane...
Jeżeli przytarły się wałki (ale na pewno nie krzywki) to szukaj warsztatu zajmującego się roztaczaniem otworów pod wałek rozrządu, albo kup 2-gą głowicę...

VeAk:
Hej,

dzięki za te wszystkie informacje są bardzo przydatne.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeżdżąc samochodem uszkodzenie pogłębi się? Czy pasuje to zrobić na juz?
I jakie koszty są tak +/- naprawy?

PS.  W dwóch serwisach powiedzieli mi o krzywkach wiec dziwne  :-P

gto.ferrari.599:
Żeby krzywki się zatarły to musiałoby oleju nie być na magistrali (u góry) a jeżeli oleju tam nie było to masz wałki zatarte...
Zapewne nie rozbierali tylko dekiel ściągnęli i zauważyli krzywki wytarte...
Jeżeli ściągniesz pokrywę zaworów to to samo zobaczysz...
Żeby zajrzeć pod mostki wałków to musisz rozrząd rozpiąć...
Koszty zajeb**te...
Ściągnij dekiel zaworowy i zrób fotki...

VeAk:
Ok, zdjęć Ci raczej nie zrobię, bo nie chce tam grzebać...  :-/
Czyli w przypadku generalnego remontu co musiałbym wymienić i jakie to są koszta (uwzględniając możliwość zakupu części na allegro np.)
Pytam bo nie wiem czy remontować ten silnik, czy sprzedać samochód i ktoś kto się na tym zna niech sobie go naprawi czy jeździć dalej bo nic więcej się nie może stać...

Denerwuje mnie ta sytuacja, bo ja nie znam się na tych rzeczach i czuje się jak dziecko we mgle...  :-P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej