Forum > i30 FD

[i30 FD] 1.4 Problem z silnikiem

(1/16) > >>

VeAk:
Witam serdecznie,

od pewnego czasu przy obrotach 2200 - 2500 słychac z silnika dziwne metaliczne odgłosy jakby taki lekki stukot. Oddałem samochód do serwisu Fiata (nie ma hyundaia blisko) i po sprawdzeniu stwierdzili, że popychacze hydrauliczne są do wymiany oraz są źle zużyte krzywki wałku rozrządu.
Powiedzieli mi również, że niestety u nich tego nie zrobię, i żebym oddał samochód do serwisu hyundaia.

I teraz mam pytanie do was. Na ile poważne jest to uszkodzenie? Czy można jeszcze z tym jeździć? Jaki będzie orientacyjny koszt naprawy? Do czego może to doprowadzić w niedalekiej przyszłości?

Niestety nie wiem nawet co to jest i z czym to się je dlatego proszę was o pomoc  :-)

Pozdrawiam!  :-)

bobekos:
Zadzwoń do Hyundaia i wytłumacz o co chodzi, napewno doradzą... Ja nie raz dzwoniłem o poradę...;) Chyba też u siebie sprawdzę bo się zaniepokoiłem...

[ Dodano: 2015-04-04, 07:43 ]
Nagrałbyś ten dźwięk...?

gto.ferrari.599:
Już Cię oszukują, bo tam nie ma hydraulicznych popychaczy... Jaki to warsztat i gdzie? Nagraj dźwięk to posłuchamy...

Reg III 9 c. tekla

VeAk:
Nie ma hydraulicznych popychaczy???
To był serwis Fiata...

Hmmm skąd mogę się dowiedzieć jakie tam są popychacze?

Może nagram jutro o ile mi się uda. Dźwięk jest raczej słabo słyszalny i tylko podczas jazdy oraz przy pewnych obrotach. Nie wiem czy mi się uda nagrać, ale postaram się :)

Przepraszam za takie opóźnienie... :)

gto.ferrari.599:
Rozbierałem 3 silniki 1.4 G4FA i 1.6 G4FC i wiem co rozbierałem... Regulacja luzu odbywa się na szklankach, a nie hydraulicznie ani na płytkach...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej