Autor Wątek: [Santa Fe SM] Automat czy to normalne...  (Przeczytany 4529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

walddix

• Gość
[Santa Fe SM] Automat czy to normalne...
« dnia: 17 Luty 2015, 11:20:37 »
Witam wszystkim fanów marki Hyundai a zwłaszcza tych posiadających autko takie jak ja czyli Santa fe. Mam pytanie czy to normalne że podczas gdy trzymam auto na hamulcu i wrzucę D to auto wpada w lekkie wibrację a po puszczeniu hamulca powolutku zaczyna ruszać .
Pozdrawiam .

Offline dziki1971

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Luty 2015, 12:43:18 »
Witam,podobny przypadek miał kolega ale na innym samochodzie,po nagrzaniu sie silnika trzesło budą,jezdził po mechanikach wymianiali olej itp.w skrzyni,inne cuda i nic,okazało sie przez przypadek jak sie dotknął przewodu masy od aku,tego grubego był zasniedziany cały i po nagrzaniu nie przewodził dobrze przez co alternator ładował na fula,nie masowało dobrze,po wymianie 2 mb kabla spokuj,dziwne to ale to fakty1500zł wydane na darmo.pzdr

walddix

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Luty 2015, 14:18:50 »
Dziękuje dziki1971 za tak szybką odpowiedz ale u mnie to na pewno nie to. Mam w aucie nowy alternator  i ładowanie jaki kable , wszystko jest OK ! Także dziękuje za pomoc  .

walddix

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Luty 2015, 15:29:24 »
Witam.
Ponawiam pytanie czy to normalny objaw.
 Pozdrawiam.

Kotły i ekogroszek Jelcz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marzec 2015, 21:01:52 »
Mam podobnie i do tego trochę słychać pracę konwertera skrzyni więc pewnie jest już trochę zużyty.

Na R nawet bardziej.

Rozgrzany pracuje ciszej.

Czytałem, że to drgania konwertera.

To, że rusza powoli po puszczeniu hamulca jest normalne w automatach i tak ma być - gorzej gdy nie rusza, wtedy jest już kiepsko.

Offline jlupino

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Marzec 2015, 13:04:22 »
Tak jak kolega powyżej pisze.
Jest to objaw początku końca konwertera :-/