Forum > Getz
Spalanie silnik 1.1 - G4HG
czyzyk:
Właśnie dzwoniłem do serwisu. Pan od serwisu powiedział, że jest hyundai ma procedurę, że tankuje się do bak do pełna i przejażdzka 50 km. Potem tankuje się do pełna i sprawdza ile zeszło. Po tym teście określają czy coś jest nie tak czy wszystko okej.
Niestety muszę czekać do poniedziałku gdyż kierownik serwisu jest na urlopie, ale napewno zaraz po dokonania tego "testu" podzielę się na forum jego wynikiem.
P.S Dzięki kłodek za pomoc :mrgreen:
Cendra:
--- Cytat: "smerek2003" ---Moja mama ma accenta 1.5 12V i jej pali mniej w miescie niz moj getz 1.1
--- Koniec cytatu ---
Wsadz mame za kierownicę Getza i zobacz ile jej wyjdzie :lol:
czyzyk:
Teraz mam pewność że komputer coś źle wskazuje zużycie paliwa. Wczoraj pojechałem w trasę Szczecin - Dziwnów. Łącznie zrobiłem coś około 220 km. Przed wyruszeniem miałem paliwa na 250 km. Po powrocie do domu wskazywało mi, że zostało jeszcze na 116 km.
Wychodzi na to, że poszło paliwa na 134 km. (W sumie ciężko mi powiedzieć ile litrów dokładnie). Poziom zużycia paliwa na kompie spadł z 9,1 do 8,8l/100 km.
wlad:
--- Cytat: "czyzyk" ---Wychodzi na to, że poszło paliwa na 134 km. (W sumie ciężko mi powiedzieć ile litrów dokładnie). Poziom zużycia paliwa na kompie spadł z 9,1 do 8,8l/100 km.
--- Koniec cytatu ---
to chyba jest dosc czesta przypadlosc.w moim komp tez ciagle pokazuje zuzycie ok.9l/100km-podczas gdy w/g tankowan spala ok 7,5l.[co widac w spritmonitor].
Nawigacja