Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] pilot alarm
tekla:
Przydatne rzeczy.
Cezary51:
U mnie piloty się "wydeptały".Zmusiło mnie to do wymiany centralki alarmu. Elektryk samochodowy za 250 zeta zamontował mi drugą( plus dwa nowe piloty) i o dziwo obydwie działają. Nowa ma dodatkowo niezależne otwieranie bagażnika oraz gdy odryglujemy zamek a nie otwieramy drzwi to po 30 sekundach blokuje ponownie.
RaulC:
A czy centralka nie jest przypadkiem z ECU skorelowana? Ja mam tylko jeden oryginalny pilot i też nie działa. A właściwie działa tylko w jedną stronę - zamyka zamki i uruchamia alarm. Wyłączyć alarmu i otworzyć drzwi już nie chce.
[ Dodano: 2015-07-22, 14:29 ]
Czy do Eli można kupić w zastępstwie taki pilot: http://allegro.pl/pilot-kluczyk-hyundai-accent-atos-elantra-433-mhz-i5538743143.html ?
Czy może lepiej używkę i wczytać do sterownika? Używkę za 40 zł. można kupić.
kosmos2011:
Oba warianty trzeba zakodować z centralką.
RaulC:
To nie problem, bo w Eli koduje się prosto. Sam linka do kodowania dałeś parę postów wyżej. Chodziło mi o to czy da się w ten prosty sposób zakodować?
Nie mam żadnego sprawnego pilota, bo jedyny jaki miałem działa połowicznie - zamyka i włącza alarm, ale nie otwiera. Kumpel elektronik powiedział, że padnięty chip jest, bo nie wszystkie połączenia działają. Przyciski dał nowe więc to nie jest problem. Na razie zamykam z kluczyka, ale nie mam alarmu.
Nawigacja
[#] Następna strona