Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[S-Coupe] Dobór alufelg
tomek27:
15' sa dobre ale na zime a na lato musi byc przynajmniej 16' z oponkami 205 albo 215. na komforcie straci tylko troszeczke ale zyska na prowadzeniu. jesli lubisz sie bawic w polsrodki pakuj 15' ... dla mnie minimum to 16'
Fazi:
U mnie czekają 15" na zamontowanie. Opony to 195/55 i myślę, że będzie to odpowiedni współczynnik komfortu do wyglądu ;-). Jeździłem kiedyś z kumplem i o ile dobrze pamiętam zmienił 14 na 15 (dość wielki lacz) i mówił zupełnie jak poprzednicy prowadzenie super ale opór też nie został bez echa. Spalanie mu wzrosło o 1,5 l /100km.
pinball:
mi przy letnich 15 w miescie 10l/100km pali
zima przy 13 :o pali jakies 8/9l /100km
wiec wiadomo wieksze kola wieksze spalanie
mrbike124:
koledzy wszystko ładnie pięknie ale czy do S-Coupe wejdą 16 to jest pytanie a jak wejdą to ile miejsca zostanie na oponę? wolnossący S-Coupe ma chyba węższy rozstaw kół niż turbo tak? jak się mylę to mnie poprawcie.
tomek27:
--- Cytat: "mrbike124" ---czy do S-Coupe wejdą 16 to jest pytanie a jak wejdą to ile miejsca zostanie na oponę?
--- Koniec cytatu ---
jesli chodzi o miejsce opona a nadkolem to pozostanie bez zmian. dlatego zaklada sie nizsze opony by sr. zewnatrzna pozostala na tym samym poziomie
Nawigacja
[#] Następna strona