Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Półoś Elantra 2001r.

(1/3) > >>

Zboro:
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
     W moim Hyundaiu już od jakiegoś czasu półoś od strony pasażera prosi się o wymianę i tu pojawia się moje pytanie. Z tego co zdążyłem zauważyć, o części do tego modelu jest dość ciężko w Polsce, więc zdecydowałem się poszukać w USA. Znalazłem taka oto półoś. Adres strony : http://xurl.pl/ev0v

Moje pytanie brzmi : Czy tak półoś będzie na pewno pasowała do modelu z 2001 roku, silnik 2.0 DOHC z automatyczną skrzynią biegów ?
 Niby wszystko przemawia za tym, że jest to odpowiednia część, ale nie chcę zamawiać w ciemno bo szkoda by było, gdyby jednak nie pasowała :)
      Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Złośnik:
A cóż wskazuje na wymianę półosi ? Nie widziałem, żeby półosie miały nierozbieralne przeguby, to nie Peugeot'y :)

Zboro:
Prawda, mógłbym kupić sam przegub ale znalazłem całą półoś i zastanawiam się czy nie wymienić całości.
 To tak wracając do poprzedniego pytania. Czy ta półoś do której podałem link będzie pasowała ? :)

kosmos2011:

--- Cytat: "Zboro" ---Z tego co zdążyłem zauważyć, o części do tego modelu jest dość ciężko w Polsce
--- Koniec cytatu ---

Jeśli możesz to opisz w jaki sposób poszukiwałeś części do Swojego auta.

--- Cytat: "Zboro" ---silnik 2.0 DOHC z automatyczną skrzynią biegów?
--- Koniec cytatu ---

Jeśli tak to napisz na PW do Administratora żeby dodał do profilu frazę +ASB.

--- Cytat: "Zboro" ---Moje pytanie brzmi : Czy tak półoś będzie na pewno pasowała
--- Koniec cytatu ---

Jeśli szukałeś części u sprzedawcy w sklepie to pewnie pytał o 17 znaków czy mógłbyś i nam zdradzić ten ciąg znaków.

Czy brałeś pod uwagę jakość części które sprzedawane są pod marką  A1 Cardone ?

Zboro:
Części szukałem w taki sposób, że chodziłem od sklepu do sklepu i pytałem, czy mają przeguby lub całe półosie do mojego auta. Oczywiście jak to bywa w małych miasteczkach nie mają nawet katalogów z częściami do tego modelu.
A jeżeli chodzi o to, w jaki sposób znalazłem tą półoś to wyglądało to tak, że szukałem po modelu, roczniku auta i wersji wyposażenia.
PS : Nie brałem pod uwagę jakości części z tej firmy. Jeżeli to możliwe to prosiłbym o parę słów na ten temat ponieważ zwyczajnie się nie znam :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej