Forum > Matrix / ix20
[ix20] Ile wasze ix20 kosztowało. I nowe upusty 2015
irkor:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---....... Hyundai Motor Poland że teraz nagle poczuł wiatr w żagle i jest tak jak Toyota nie zawodny .......
--- Koniec cytatu ---
Co do niezawodności Toyoty można by polemizować. Siedem lat temu kupiłem "niezawodną" Toyotę Avensis D4D, za którą dałem wtedy kupę kasy. Serwisowałem w ASO i planowałem pojeździć tym autem co najmniej 10 lat. Niestety po siedmiu latach padł silnik (ot taka typowa wada fabryczna tych silników) i niestety nie załapałem się na wymianę gwarancyjną. Straciłem na tym samochodzie bardzo wiele i niech nikt mi więcej nie mówi, że Toyota jest niezawodna.
lukasz.zst:
http://www.ssangyongbielsko.pl/files/4014/3248/7297/cennik-tivoli.pdf
Tak trochę z inej beczki te auto jest wyposazone z Hyundaia silnik
//www.youtube.com/watch?v=4zeng8Rj0kU
Ładny prawda
Dider:
Mój ix20 1.4 comfort z czujnikami cofania i dodatkowo z oponami zimowymi ( Barum) na felgach stalowych i letnimi na alusach 15" (Continental) z OC,AC,NW rocznik 2014, kupiony w lutym 2015 kosztował 57500. Więc chyba nie tak źle. no i jeszcze dywaniki welurowe i gumowe :) Ta sama wersja, ale 2015 rok produkcji, bez dodatkowych felg i opon był wtedy jeszcze niedostępny, ale cena kształtowała się w granicach 62000.
Co do niezawodności to się dopiero okaże . Na razie po 4000 km jestem zadowolony.
Obiboc:
Kupiliśmy auto w kwietniu IX 20 Classic + silnik 1.4 Czerwony. Dostaliśmy dywaniki, czujniki parkowania , dobraliśmy obszycie kierownicy i gałki biegów skórą. A jeszcze pseudo podłokietnik. Po negocjacjach 50100 PLN. ( upust na grupę zawodową). Inna sprawa że przyszliśmy do salonu z nastawieniem że nic u nich nie kupimy mieliśmy dobrą cenę na Venge. I sprzedawca z Hyundai bardzo się starał by nas zachęcić udało się mu. Choć po przejechaniu 2 tys zaczynam dostrzegać pewne niedostatki w samochodzie.
Nawigacja