Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Nie jedzie powyżej 4000 obrotów ...
volcan:
Może tak być. Najłatwiej sprawdzić rozkręcając wydech zaraz za kolektorem i robiąc rundkę próbną :)
rufi0074:
Witam. Mam problem ze swoim Santkiem tj. szarpie bez względu czy silnik jest zimny czy ciepły. Zauważyłem że pod większym obciążeniem np. jadąc pod górkę zaczyna się dławić jak by dostawał zbyt dużą mieszankę paliwa. Sytuacja taka potrafi jednak zdażyć się również jadąc autostradą ze sporą jak na ten samochód prędkością. Ponadto auto mimo że ma silnik 16 zaworowy przestaje ciągnąć od 3tyś. obrotów i dodatkowo zaczyna hałasować i wpadać w wibrację. Objeździłem już sporą ilość mechaników, jednak żaden z tych znachorów nic nie poradził. Do gazownika który zakładał mi gaz jak kupiłem samochód jeżdżę regularnie zrzucając na niego winę za te objawy pracy silnika gdyż to szarpanie czuć mocno na gazie natomiast na benzynie w ogóle lub jest to prawie nie wyczuwalne. Wymieniłem już przewody wys. napięcia, świece, cewkę ( jedną bo niby druga jest w dobrej kondycji), rozrząd, została przeczyszczona (niby) przepustnica i przepływomierz i nic.
Parę dni temu jednak odłączyłem wtyczkę od przepływomierza i wydaje mi się że jest lepiej tzn. nie czułem żeby się przyduszał, i chyba lepiej ciągnie powyżej 3tys. obrotów no i chyba jest ciszej. czy to może znaczyć że przepływomierz się skończył i czy jak go wymienię to będzie jeszcze lepiej, jaki może być koszt nowej przepływki i czy ma sens kupować nową. Na allegro jest tego trochę ale większość jest z nr. 0280 218 111 i 28164-38210 a ja na swoim mam nr.0280 218 020 i 28164-38080 czyli rozumiem że muszę kupić z tym samym numerem????
vanhelsing:
Jakiego typu instalację gazową masz zamontowaną?
rufi0074:
Instalacja STAG nówka sztuka bo zakładałem ją w w czerwcu 2014r. na pewno jest sekwencja niby nowość na tamten okres, nie wymaga lubryfikatora i niby komputer steruje dawkami gazu i paliwa przy obciążeniu. nie wiem czy to wystarczy?
compi:
U mnie siedzi Prins, który jest sterowany taką mapą jaką ma silnik na benzynie. Mam podobno do wymiany regulator ciśnienia paliwa, coś co raczej występuje w dieslach. Objawy może nie tak drastyczne jak u Ciebie, ale też potrafi się przydławić i na luzie praca nie jest idelana. Podobno przelewa zbyt dużo paliwa. Po wymianie będzie wiadomo czy to słuszna diagnoza.
Nawigacja
[#] Następna strona