Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Nie jedzie powyżej 4000 obrotów ...
vanhelsing:
--- Cytat: "rufi0074" ---Instalacja STAG nówka sztuka bo zakładałem ją w w czerwcu 2014r. na pewno jest sekwencja niby nowość na tamten okres, nie wymaga lubryfikatora i niby komputer steruje dawkami gazu i paliwa przy obciążeniu. nie wiem czy to wystarczy?
--- Koniec cytatu ---
Ciężko coś powiedzieć, zdefiniuj jeszcze czy to jest bardziej szarpanie(czyli takie "telepanie" raz po razie wielokrotne) czy bardziej dławienie jakby brakowało paliwa i trwa to kilka sekund. Piszesz o szarpaniu i dławieniu a dla mnie to dwa różne objawy. Jak to wystąpi to po wciśnięciu sprzęgła na biegu jałowym pracuje normalnie czy gaśnie?
kosmos2011:
--- Cytat: "rufi0074" ---Na allegro jest tego trochę ale większość jest z nr. 0280 218 111 i 28164-38210 a ja na swoim mam nr.0280 218 020 i 28164-38080 czyli rozumiem że muszę kupić z tym samym numerem????
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz numer 28164-38080 (montowany do 16.07.2001) to znaczy że masz auto z 2001 więc napisz na PW do Administratora o poprawę daty produkcji w profilu z 2002 na 2001.
Po 16.07.2001 był montowany 28164-38200 z zamiennikiem 28164-38210.
Wydaje się że wszystkie trzy numery będą działać poprawnie.
Jakieś błędy?
rufi0074:
Samochód bardziej się dławi jak by brakowało albo jak by dostawał za dużo paliwa jednak gdy odpuszcze trochę gaz to przechodzi i jadę dalej. Nie dlawi się na luzie a napewno nie gaśnie chociaż czasem wachluje na obrotach na luzie. Odnośnie gazu to niby instalator gdzie zakładałem gaz twierdzi że z nim jest wszystko dobrze. A może ktoś ma tutaj fantka w takim silniku i mi powie czy po wyżej 3tys. Obrotów też zaczyna silnik chodzic głośno i słabnie moc i nie ciągnie?
[ Dodano: 2016-02-04, 15:47 ]
A instalacje gazawą mam STAG 300 Premium
vanhelsing:
To wygląda jakby instalacja gazowa podawała za dużo paliwa i silnik się dławi (po staremu-zalewa). Ale tego nikt z nas nie sprawdzi. Może nie ufaj tak temu swojemu gazownikowi i pojedź do jakiegoś dobrego zakładu i sprawdź. Wymieniłeś już parę części, może niepotrzebnie?
rufi0074:
No też się nad tym zastanawiałem ale instalacja jest na gwarancji i nie chciał bym jej stracić. Z drugiej strony tak samo jak gazownikowi wydaje mi się że samochód nie ma mocy powyżej 3tys. obrotów i za głośno chodzi a i na benzynie też się chyba delikatnie potrafi przydławić. Zastanawiałem się teź czy to może być wina katalizatora bo obiawy jak by trochę podobne ale powinno się to pogłębiać i pogarszać i to raczej szybko a tak raczej nie jest.
[ Dodano: 2016-02-04, 20:34 ]
Jeśli chodzi o rocznik to faktycznie po sprawdzeniu w systemach wychodzi rok 2001 choć w dowodzie jak w briefie był rok 2002r. ale to chyba nie jest aż tak znacząca różnica no chyba że mi się źle wydaje?
[ Dodano: 2016-02-05, 14:13 ]
A czy gdy tłumik był przytkany to samochód też głośno chodził i wpadał w wibracje??
Nawigacja
[#] Następna strona