Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Nie jedzie powyżej 4000 obrotów ...

(1/4) > >>

Goldi_Cz-wa:
Witam,

Pacjent Hyundai Santa Fe 2.4 noPB + lpg . Auto po przegazowaniu wkręca się w cały zakres obrotów ale podczas jazdy tak jakby ktoś założył kaganiec powyżej 3800 obrotów Niezależnie od biegu obroty idą do 4 tyś i dalej nie chcą . W niższych partiach obrotów auto przyspiesza bardzo ładnie i równiutko.

Byłem w serwisie, diagnostyka - żadnych błędów, sondy pracują idealnie.

Auto równiutko pracuje, odpala bez problemu, problem jest tylko z brakiem mocy powyżej 4 tyś obrotów (naturalnie na benzynie i gazie )

Sugestia serwisanta - zapchany układ wydechowy.  A według was ??

Goldi_Cz-wa:
Witam,

Bo u mnie po zdjęciu wtyczki , nic się nie zapala... Żarówka od chcecka jest ok bo po włączeniu zapłonu zapala się na chwilę i gaśnie

Generalnie szukam przyczyn problemu opisanego w innym temacie i tak mnie naszło dzisiaj żeby odpiąć przepływomierz. Przejechałem 10 km i generalnie nie zauważyłem żadnej różnicy w pracy silnika

[ Dodano: 2015-03-21, 19:00 ]
I mógłby ktoś sprawdzić czy kontrolka od check engine gaśnie równo z kontrolka od ABSu bo mam ppewne podejrzenia
//www.youtube.com/watch?v=YK-i33jEgmE

martinez98:
Przepływomierz na początek, może być też katalizator, tłumik albo gdzieś lewe powietrze. Kiepski diagnosta się chyba trafił. Dobry by wyłapał problem. Korekty paliwowe jak się przedstawiają?

Goldi_Cz-wa:
Dzwonił mechanik, zrobił się czop w układzie wydechowym. Autem jeszcze nie jechałem ale ponoć idzie jak burza po odkorkowaniu.
Pozdr

jo1:
ciekawe czy przy 2.0 olej napędowy nie będzie to samo obiawy mam te same powyżej 3800 nie idzie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej