Forum > i30 GD

[i30 GD] lusterka zewnętrzne i szyby all auto

<< < (3/3)

paradoks1:
Lepiej wymienić boczek razem z przyciskami. Dodatkowo musisz wymienić wiązki w obu drzwiach, bo nie przejdziesz złączem z drzwi do samochodu bo brak w nim pinów. Mam na zbyciu lewy boczek z przyciskami pod składane lusterka oraz kompletną lewą wiązkę. Jesli ktoś zainteresowany pisać na priw :mrgreen:

patrykdylawerski:
Czy ktoś ma może schemat złączy które wchodzą do skrzynki bezpieczników w kabinie? Chodzi mi aby zlokalizować kable od przycisku składania lusterek oraz od centralnego zamka aby podpiąć moduł do automatycznego składania.

tomasz0303:
Witam może schemat będzie pomocny

patrykdylawerski:

--- Cytat: "tomasz0303" ---Witam może schemat będzie pomocny
--- Koniec cytatu ---

Dzięki, poszperałem w schematach i moduł będę wpinali w drzwiach bo tam będzie najprościej, jak zrobię podeśle zdj i miejsca wpięcia.

patrykdylawerski:
A Wiec tak: moduł zakupiłem za 30 zł z Aliexpress. Przyszedł po 2 tygodniach, jakość, schemat w języku angielskim. Polecam. Całość zamontowałem w drzwiach, dwie śrubki: pod klamka i w uchwycie, zatrzaski i wszystko przed oczami. Od wtyczki która jest podłączona do przycisku składania lusterek bierzemy: niebiesko czarny przewód jako plus stały, czarny przewód jako masa oraz przecinamy czerwono żółty który odpowiada za składanie oraz szaro czarny który służy jako otwieranie. Z wtyczki podłączanej do przycisków od szyb bierzemy plus po zapłonie u mnie to różowy przewód. Z wiązki idącej do centralnego zamka bierzemy brązowy przewód jako sygnał zamykania zamka z pilota. Podłączamy wszystko zgodnie ze schematem z modułu i działa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej