Forum > i30 GD

Regulacja jasności wyświetlacza radia i klimatyzacji

(1/4) > >>

dario_79:
Witam.
Z problemem jasności wyświetlacza radia w nowym i30 pewnie każdy ma do czynienia.
Przycisk uśpienia wyświetlacza radia jest pomysłem dobrym, ale nie do końca. Kiedy jedziemy ciemną, nieoświetloną drogą i chcemy zmienić stację czy nawet przyciszyć radio włącza się piękny wyświetlacz i krótko mówiąc oślepia strasznie, mimo przyciemnienia do minimum przyciskiem zmiany natężenia podświetlenia. Natomiast panel wyświetlacza klimatyzacji i inne kontrolki (ledy) świecą delikatnie i fajnie jakby wyświetlacz radia też tak reagował.
Poradziłem sobie z tym problemem, ale tylko na zimę: zakleiłem wyświetlacz folią do przyciemniania szyb. Wszystko jest teraz ok, ale gdy przyświeci słońce to na wyświetlaczu nic nie widać mimo regulacji jasności na maxa.
Dlatego też podciągam rękawy i zabieram się za to ustrojstwo od strony elektrycznej teraz. Jedyny problem, to nie mogę zlokalizować na sieci schematu elektrycznego, bez którego raczej boję się zabierać za to, bo nie do końca wiem jak rozwiązali temat: czy do radia jest osobna wiązka z regulatora, gdzie jest rezystor (lub układ elektroniki) odpowiadający za "płytszą" regulację, czy rozwiazane jest to już w radiu.
Ktoś ma wiedzę na ten temat? Jeśliby ktoś pomógł w szukaniu schematu, to chętnie to podświetlenie przerobię jeśli to tylko będzie możliwe technicznie i wrzucę rozwiązanie tematu. A przyszłościowo myślę też nad wymianą ledów na dwukolorowe, lub tricolor z możliwością wyboru koloru podświetlenia kontrolek, radia i klimy. :)

kosmos2011:
Dodaj tag do tematu.

--- Cytat: "dario_79" ---Jeśliby ktoś pomógł w szukaniu schematu, to chętnie to podświetlenie przerobię
--- Koniec cytatu ---

https://service.hyundai-motor.com:444/euro5/login.tiles zakładka ETM.

dario_79:
https://service.hyundai-motor.com:444/euro5/login.tiles zakładka ETM.[/quote]
Aha, to ja już wiem, czemu każdy odsyła do tej strony, a sam nie przeglądnie. Za wszystko trzeba płacić. 5 euro za godzinę - nie da rady. Zbankrutowałbym znając mnie, bo chciałbym wtedy wszystko przeglądnąć.

kosmos2011:
Przez kilka miesięcy była przerwa techniczna i było za darmo ja trochę ściągnąłem i napisałem informację że można za darmo.

Dodaj tag.

dario_79:
No to niestety. Ale bez dokumentacji nic nie zrobię.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej