Autor Wątek: [Sonata EU4] Nie działa podświetlenie licznika  (Przeczytany 3899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PatrykTrojan

• HKP
  • **
[Sonata EU4] Nie działa podświetlenie licznika
« dnia: 13 Czerwiec 2014, 13:39:44 »
:cry: Witam,
Od kilku dni nie działa w mojej Sonatce podświetlenie zegarów licznika po przełączeniu na światła pozycyjne jak i mijania, nie świeci wówczas podświetlenie w schowku. Po przełączeniu na światła mijania zegarek na desce rozdzielczej jak i podświetlenie climatronica nie ściemnia się.
Dotychczas po uruchomieniu silnika działały światła mijania, teraz po uruchomieniu silnika światła przez chwilę się załączają i po sekundzie gasną. Koledzy w czym może być problem  :?:

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwiec 2014, 19:30:40 »
Na początek sprawdź ściemniacz.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwiec 2014, 00:04:59 »
Witam!

później po wyjęciu kluczyka nie będą wyłączać się światła. Najgorsze jest to ze po jakimś czasie nie włączysz wcale świateł. u mnie pomogła wymiana ( no i jak się to nazywa haha.....)

pod kierownica masz bezpieczniki a pod nimi czarna skrzyneczkę. Jest odpowiedzialna za alarm i cala elektronikę....kupiłem na allegro za 50 pln...

powinno pomoc

Radek

Offline PatrykTrojan

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpień 2014, 17:37:55 »
Witam,
Panowie okazało się, że spalony był bezpiecznik, który wymieniłem i wszystko działa.
Dzięki za wskazówki ;-)

szczepaszek

• Gość
[Sonata EU4] Nie świeci deska rozdzielcza.
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwiecień 2015, 17:50:30 »
Witam wszystkich. Mam taki problem z Sonatką: niedawno kupiłem to fajne autko i zabrałem ostro za picowanie. Chciałem zmienić środek auta czyli wymienić fotele i boczki na skórę, także tunel środkowy i panel, żeby wszystko grało pod kolor. Oczywiście wszystko to mi się udało ładnie pozmieniać i ucieszony wieczorkiem chciałem przemieścić się. I tu mnie złapało zaskoczenie, otóż całą konsola nie była podświetlona czyli ciemności na desce. Co mnie zastanawia, to to, że zegarek działa, panel dmuchawy działa i wszystkie kontrolki na zegarach działają i tak myślę, co to może być. Prosiłbym o jakieś porady :-o :-)

tytuł, ort, int. tekla

e-tomek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Kwiecień 2015, 22:13:22 »
Nie wiem czy o to chodzi, ale jak odpalam samochód to światła mam automatycznie - ale takie "dzienne" - wtedy nie działa podświetlenie zegarów, nie są podświetlone przyciski w drzwiach, nie jest podświetlony panel klimy, ani przyciski podgrzewania foteli (chyba).
Jak przekręcę pokrętłem na "tryb nocny" - wtedy są podświetlone zegary, panel klimy, przyciski w drzwiach

... i w "trybie nocnym" podświetlenie jest mniej ostre - pewnie dlatego, by nie raziło po oczach, a w dzień mocniejsze podświetlenie (zegar + wyświetlacz klimy, reszta bez podświetlenia) się przydaje - gdy np. słońce mocno daje - lepsza czytelność.

Offline PatrykTrojan

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Kwiecień 2015, 21:46:23 »
Witam,
Przy swojej Sonatce miałem podobny przypadek. Wystarczy wymienić bezpiecznik, który znajduje się w skrzynce pod maską.