Forum > i30 FD

[i30] Jakie felgi?

<< < (11/16) > >>

kosmos2011:
52950-14140 http://www.sklep-kia.pl/nakretka-kola-carens-ii-iii-iv-carnival-iii-ceed-i-ii-iii-cerato-magentis-ii-iii-picanto-i-ii-iii-rio-iii-iv-sorento-iii-iv-p-2613.html

Adam:
Zastanawiam się czy warto zainteresować się następującymi felgami 16":
ALUFELGI HYUNDAI 16 TUCSON XG i30 ix20 ix35
do tego nastepujące oponki:
Zeetex ZT1000

Czy ten komplet będzie pasować do i30 z 2010 r?
Obecnie zimówki które mam bardzo hałasują a letnie i tak muszę kupić. Te zeetex mają 71 dB. Czy te wybrane opony przeze mnie będą ok? Jakie inne polecacie aby dyskomfort związany z hałasem podczas jazdy był mniej uciążliwy?

weuek:
Nieee - zeetex to dno. Informacje na etykietach nie są przez żaden urząd weryfikowane - producenci mogą sobie tam napisać co chcą. Mam komplet opon 69 dB, który jest znacznie bardziej cichy niż inny z etykietowym 67 dB. A i tak ten parametr nie ma praktycznego sensu, bo przy 80 km/h (a takiej prędkości dotyczy ten parametr na etykiecie) to żadna opona nie doskwiera hałasem.

Poczytaj kilka rożnych testów i wtedy dokonaj wyboru. Zeeteksy zostaw dla klientów z 20-letnimi zapuszczonymi autami.

Adam:
To skoro zeetex nie to jakie opony polecacie interesuje mnie dobry stosunek jakość/cena ;)

hankoki są ze średniej pułki: Hankook Ventus Prime3 K125

weuek:
Takie za 800-900 zł za komplet (średnie).

Gdybym jeszcze kupował opony letnie, to wziąłbym michelin primacy 3 - właśnie ze względu na niski hałas.

Ale odkąd spodobały mi się całoroczne, to już nie zamierzam. :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej