Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Problem z ogrzewaniem ciepło - zimno

(1/5) > >>

orlik:
Mam problem z ogrzewaniem: samochód od uruchomienia zaczyna grzać aby po jakimś czasie puścić zimne powietrze. Czasem znowu puści na chwilę ciepłe.

Sprawdziłem czujnik w klimatroniksie (wiatraczek) i go przeczyściłem

Sprawdziłem silniczki do sterowania zaraz przy nagrzewnicy (silniczek umieszczony w nogach pasażera oraz silniczek od strony kierowcy do sterowania miejscami nawiewu i oba pracują prawidłowo.

Wiem że jest gdzieś trzeci ale nie wiem gdzie i jak sie do niego dobrać. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Usunięcie zbędnych znaków z tytułu. tekla

vanhelsing:
Moment...grzeje zaraz po uruchomieniu nawet jak silnik jest zimny? :shock:

orlik:
nie grzeje dopiero jak silnik zacznie osiągać temperaturę

vanhelsing:
Jeżeli masz włączone na "Auto" to jest raczej normalny objaw. Klimatronik sam  reguluje temperaturę we wnętrzu,żeby dostosować ją do ustawionej. Nie bardzo wiem co jest nie tak-za ciepło,za zimno :?:

orlik:
W którym miejscu napisałem że jest za ciepło lub  za zimno? przeczytałeś  treść mojego postu czy tylko temat ?

Auto zaczyna grzać po osiągnięciu temperatury silnika aby po po chwili przestać .

Jeśli  przestaje grzać to nie ważna ile ustawie na klimatroniku czy 20 - 30 stopni  auto czy manual i tak leci zimne powietrze . Czasem po 10 -15 min znowu puści na chwile  ciepłe i tak w kółko .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej